De veroordeelde werd onmiddellijk aangehouden op het justitiepaleis.
De veroordeelde werd onmiddellijk aangehouden op het justitiepaleis.

Brutale verkrachter van 79-jarige vrouw krijgt 15 jaar cel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 27-jarige Oussama T. uit Antwerpen veroordeeld voor een reeks gewelddadige overvallen op vrouwen. Drie slachtoffers, onder wie een dame van 79, werden daarbij brutaal verkracht. De twintiger vliegt vijftien jaar achter de tralies en wordt ook nog eens tien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.

De feiten speelden zich tussen september 2017 en februari 2019 af in Antwerpen, Hoboken en Wilrijk. Oussama T. ging altijd op dezelfde wijze te werk: hij wachtte tot de slachtoffers alleen waren, bedreigde hen dan met een mes en beroofde hen met geweld van hun geld en hun juwelen. Die verpatste hij daarna aan een juwelier in Hoboken.

Hij werd voor acht gewelddadige diefstallen vervolgd. Drie slachtoffers werden thuis overvallen. Ze kregen zware slagen en werden brutaal verkracht. Drie vrouwen werden op hun werk aangevallen en beroofd, eentje werd gecarjackt en de laatste werd aan het station Antwerpen-Zuid overvallen. Twee van hen werden daarbij ook bepoteld.

De rechtbank vond de feiten zeer ernstig. “De beklaagde gebruikte excessief geweld en alsof dat nog niet erg genoeg was, wilde hij ook zijn macht etaleren door sommige slachtoffers seksuele handelingen op te dringen.”

Lees meer