Buurtbewoner vermist in Schelde

De 54-jarige Ronny V. is zondagavond rond 19.45 uur in de Schelde gevallen ter hoogte van de De Gerlachekaai.


De man woont in de buurt en komt vaak vissen aan de Scheldekaai. Meestal gaat hij dan ter hoogte van de vroegere Miniatuurstad zitten maar die kaai was dit weekend afgesloten. Daarom zat de man wat verderop enkele blikjes te drinken. Twee jongeren zagen het ongeval vanuit hun geparkeerde auto gebeuren: "Wij hoorden de man wauwelen, alsof hij tegen iemand ruzie aan het maken was. Maar hij zat er alleen. Op een gegeven moment wilde hij rechtop staan, maar verloor zijn evenwicht. Hij tuimelde achterover het water in. Dat stond op dat moment bijna op zijn hoogste peil."


Verschillende mensen snelden ter hulp en gooiden een reddingsboei naar de drenkeling. Die probeerde de boei wel te pakken maar ging enkele keren kopje onder en verdween dan definitief onder water. Hij werd door de stroming snel richting Hoboken meegesleurd. De brandweer kwam wel met duikers ter plaatse maar die gingen niet te water. "Dit is zoeken naar een speld in een hooiberg. Dat heeft weinig zin", luidde de uitleg. Een boot van het Loodswezen zocht de omgeving wel af maar vond behalve de reddingsboei geen spoor van de drenkeling terug. "De stroming in de Schelde was sterk", zegt Bert Brugghemans, commandant van de Brandweer Zone Antwerpen. "Brandweer en de politie hebben gezocht. Na een uur is de zoektocht gestaakt."


Ook maandag ondernam de brandweer een zoektocht nadat iemand iets had zien drijven. Het ging echter niet om het lichaam van Ronny V. Hij blijft vermist. (PLA)

Lees meer