2 Een gesigneerd shirt van Antwerp Giants.
Kos Een gesigneerd shirt van Antwerp Giants.

City Pirates veilt shirts Giants en Dembélé

City Pirates, een van de snelst groeiende voetbalclubs in Antwerpen, houdt donderdag een grote veiling van sport- en kunstitems. Om hun wachtlijst van vierhonderd jongeren te kunnen wegwerken, is het bestuur op zoek naar sponsors en nieuwe fondsen. Onder meer een exclusief snowboard van wereldtopper Seppe Smits, gesigneerde truitjes van de Giants en van Rode Duivel Moussa Dembélé gaan onder de hamer.

Eigenlijk zijn de City Pirates veel meer dan een voetbalclub. Het is een sociaal project met meer dan duizend leden, verspreid over Merksem, Deurne, Luchtbal en Linkeroever. "Voetbal is voor ons het bindmiddel om bij de spelers en hun familie aanwezig te kunnen zijn. Met onder meer tweehonderd huisbezoeken per jaar, tweedagelijkse huiswerkbegeleiding op de club, 25 partnerscholen, ouderavonden, een samenwerking met Justitie, ICT workshops, sollicitatietraining en begeleiding naar (vakantie)werk werken de vier sociale werkers van City Pirates elke dag aan een positieve impact op de toekomst van de jeugd", zegt Michiel De Visschere, communicatieverantwoordelijke bij City Pirates.


Ondanks de duizend aangesloten jongeren zijn nog vierhonderd wachtenden geregistreerd. "Als we hen ook willen helpen, kost dat geld. Via de veiling en het fundraise-event wil de club geld verzamelen en extra partners overtuigen om mee aan de kar te trekken", zegt Michiel.

2 Dembélé tekende zijn nummer 19 van bij Tottenham.
Kos Dembélé tekende zijn nummer 19 van bij Tottenham.

Ook Nainggolan

Onder meer Rode Duivels Moussa Dembélé en Radja Nainggolan, zelf ooit nog pleintjesvoetballers op Linkeroever, stonden gesigneerde clubtruitjes af. "Radja's shirt is nog onderweg, maar hij doet, als peter van de City Pirates, zeker mee". Ook een snowboard van Seppe Smits, ontworpen door kunstenaar Ludo Modelo, en gehandtekende basketbaltruitjes van de Antwerp Giants worden donderdag rond 22.20 uur geveild op een fundraiser avond voor tachtig ondernemers. Particulieren die willen meebieden, moeten zich vooraf registreren via veiling@modero.be. De veiling is integraal te volgen via de website van Modero.


De opbrengst van het fundraise-event en de veiling gaat integraal naar de sociale werking van City Pirates. Zo wil de club het medewerkersteam uitbreiden, de werking nog professionaliseren en verlichting kopen voor het tweede terrein op de Luchtbal. (DILA)

Lees meer