De nieuwe leeszaal van DIVA
DIVA De nieuwe leeszaal van DIVA

Conceptstore MOOSE in the CITY richt bibliotheek DIVA in

De volledige bibliotheekcollectie van DIVA is opnieuw voor het publiek toegankelijk. In een ingerichte leeszaal ontdekt de bezoeker gespecialiseerde magazines, kostbare werken en naslagwerken uit de onderzoeksbibliotheek. Voor de inrichting van het interieur sloot DIVA een sponsorovereenkomst af met de Scandinavisch geïnspireerde conceptstore MOOSE in the CITY. De conceptstore tekende samen met DIVA de inrichting van de leeszaal uit. Ze koos  voor de populaire String rekken en meubilair van het merk Normann Copenhagen. Het museum mikt op een breed publiek van zowel onderzoekers, studenten als particulieren met een brede interesse voor edelsmeedkunst, juwelen en diamant.

DIVA’s bibliotheekcollectie telt ongeveer 23.000 publicaties en is één van de belangrijkste gespecialiseerde collecties in België met uniek documentair materiaal.

De leeszaal is vrij te bezoeken op donderdag en vrijdag tussen 10 uur en 12 uur en tussen 13 uur en 17 uur en elke eerste en derde zaterdag van de maand tussen 10 uur en 13 uur. Op maandag, dinsdag en tijdens schoolvakanties is het enkel mogelijk om op afspraak de bibliotheek te bezoeken. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer