Kinderen uit het derde tot zesde leerjaar krijgen danslessen hiphop.
Foto Klaas De Scheirder Kinderen uit het derde tot zesde leerjaar krijgen danslessen hiphop.

Dansen tegen schoolmoeheid

In basisschool De Tandem op het Kiel werd het startschot gegeven van de Antwerp Children's Zone. Het project, waar intussen 14 scholen op en rond het Kiel aan meedoen, wil kinderen hun talenten en passies laten ontdekken. Met het project wil de stad het aantal jongeren dat de middelbare school verlaat zonder diploma, in Antwerpen ongeveer 1 op 4, omlaag krijgen.


Op een van de eerste workshops kregen 28 enthousiaste kinderen uit het derde tot zesde leerjaar na schooltijd hiphop danslessen van twee trainers van Let's Go Urban. "We weten dat deze kinderen nog niet de leeftijd hebben waarop jongeren uitvallen uit school, maar we willen kinderen bij de hand nemen van bij aanvang van hun schoolcarrière, tot ze afstuderen", zegt schepen van Onderwijs Claude Marinower. "Het voordeel van deze activiteiten is dat ze op de vertrouwde omgeving van de school zelf doorgaan. Dat geeft ook de ouders, die vaak de weg niet vinden naar klassieke dans- en muziekscholen of sportclubs, vertrouwen."


Directeur Chantal Corremans is tevreden met de danslessen in haar school: "Wij doen mee met Antwerp's Children Zone omdat dit een kans is om zinvol hun vrije tijd in te vullen met activiteiten die hun talenten versterken. Dit is de tweede les en geen enkele leerling is afgehaakt, het is een succes." (DILA)

Lees meer