3 De Keiligbrug in haar huidige toestand.
rv De Keiligbrug in haar huidige toestand.

Draag je steentje bij voor renovatie rotspartijen aan hangbrug in Stadspark

Op maandag 17 februari start de restauratie van de Keiligbrug, de historische witte hangbrug in het Stadspark. Pas over een jaar gaat die opnieuw open. Om later de rotspartijen aan de uiteindes van de brug te vernieuwen, kunnen burgers een donatie doen via Herita vzw.

De aannemer herstelt het brugdek, de vloerplanken en de dwarsliggers, en vervangt indien nodig bepaalde onderdelen. Het hout krijgt een behandeling tegen verrotting en het sierlijke smeedijzer ondergaat een reiniging, herstellings- en schilderwerken. De brug zal volledig in de stellingen staan. Een illustratie met de vier seizoenen als thema siert deze constructie tijdens de werken. De wandelpaden in het park die van en naar de brug lopen, zijn tijdens de werken niet toegankelijk.

Projectrekening voor rotspartijen

De stad investeert 358.000 euro in de restauratie van de Keiligbrug . Het herstellen van de rotspartijen aan de uiteindes van de brug is nog niet in die planning opgenomen. De geschatte kostprijs daarvoor bedraagt 409.000 euro. De stad dient hiervoor een subsidieaanvraag voor maximaal 60% van het bedrag in bij het Agentschap Onroerend Erfgoed Vlaanderen.

Voor het resterende bedrag heeft Herita vzw een projectrekening geopend. Zo kan iedereen die dat wil, een stukje van de restauratie van de rotsen financieel ondersteunen. Op de donaties geldt een fiscaal voordeel vanaf 40 euro. Meer info staat op de website. 

3 De Keiligbrug in haar huidige toestand.
rv De Keiligbrug in haar huidige toestand.
3 Een plannetje met de wandelpaden die afgesloten worden tijdens de restauratie van de Keiligbrug.
rv Een plannetje met de wandelpaden die afgesloten worden tijdens de restauratie van de Keiligbrug.

Lees meer