2 Jean-Pierre Sneyers.
rv Jean-Pierre Sneyers.

Familie van kruidenier Jean-Pierre: “Iedereen is welkom op zijn begrafenis”

Jean-Pierre Sneyers (59), de legendarische uitbater van de kruidenier tegenover de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen, wordt op zaterdag 29 juni om 11 uur begraven in de Sint-Antoniuskerk op de Paardenmarkt. “Iedereen is welkom, net zoals in de winkel ook altijd iedereen welkom was”, zo laat de familie weten.

Jean-Pierre (J.P. voor de vrienden), die woensdag onverwacht na hartfalen overleed, was razend populair in de Antwerpse universiteitsgemeenschap. Hij hield al vier decennia lang zijn winkeltje open aan de Grote Kauwenberg, pal tegenover de hoofdingang van de Stadscampus van de UA. Zijn spotgoedkope prijzen - drankjes aan inkoopprijs en verse plakjes cake aan 1 euro - maar ook zijn entertainment trokken doorgaans lange rijen studenten, tot op de stoep. Op een heel droge manier kon Jean-Pierre als een volleerd marktkramer élke verkoop stofferen van een babbeltje. 

Uit medeleven met de nabestaanden van Jean-Pierre legden studenten vrijdag bloemen neer voor de kruidenierszaak.

2 Uit medeleven met de nabestaanden van Jean-Pierre legden studenten vrijdag bloemen neer voor de kruidenierszaak.
UAntwerpen Uit medeleven met de nabestaanden van Jean-Pierre legden studenten vrijdag bloemen neer voor de kruidenierszaak.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer