De drijvende krachten achter Closer/Dichterbij Yves, Joost, Gregory, Joris en Thomas.
Foto Klaas De Scheirder De drijvende krachten achter Closer/Dichterbij Yves, Joost, Gregory, Joris en Thomas.

Festival mixt muziek met gastronomie

Twee dagen lang palmt het festival Closer/Dichterbij dit weekend de pop-up Contrair in. "We willen met Closer/Dichterbij een combinatie van kunst, gastronomie, muziek en nightlife aanbieden", zegt co-organisator Thomas Van Praag. Vandaag en morgen kan je van een vijfgangendiner genieten in een soort van witte spiegelgrot, gebouwd door kunstenaar Joris van de Moortel.


"We hebben dit geheel gebouwd met hout en zeilen en dan volledig bekleed met schuim. In het geïmproviseerde restaurant kunnen 100 mensen per avond aanschuiven aan één enorme lange tafel. Het kostte ongeveer een dag om het te bouwen en een halve dag om alles vol schuim te spuiten", zegt Joris. "Maar voor mij is dit kunstwerk pas af als het vrijdag open gaat en er effectief mensen zullen tafelen en musiceren", zegt Van de Moortel die zelf ook een kunstperformance zal geven in de van neons voorziene grot.

Futuristische pop

Gregory Frateur van Dez Mona is curator voor het muziekgedeelte. Hij selecteerde onder meer de Luikse punkers van Cocaine Piss, de Amsterdamse Pitou, funky keyboardvirtuoos Pomrad en Tin Fingers, Antwerpse futuristische pop met een knipoog naar de eighties. Yves Massignani, beter bekend als dj Hush Hefner, selecteerde enkele collega-dj's om de nacht in te gaan zoals Bafana, het collectief Snoephut en Elias Mazian, resident in De School, een van de hipste clubs in Amsterdam. Het 'surprise souper' is quasi uitverkocht op enkele plaatsen na. Tickets via closerfestival.be


 (DILA)

Lees meer