Deze fietser heeft geluk, de lift werkt.
Foto Laenen Deze fietser heeft geluk, de lift werkt.

Fietserslift werkt soms wel, soms niet

Voor fietsers is het elke keer even spannend als ze de fietserslift van de Parkbrug willen nemen. Zou hij deze keer wel werken of moeten we met onze tweewieler sukkelen op de roltrap. Gisteren viel de fietserslift die nog maar sinds begin juli in gebruik is, voor de derde keer in enkele uren stil. Ook in juli had de lift het al twee keer even begeven.

"Eerst zaten we met een defect door een losgekomen sensor, maar daarna bleek de stroomtoevoer van in het hoofdgebouw uitgevallen. Nu was het opnieuw de stroomtoevoer die onderbroken was. Uiteindelijk heeft de panne slechts twee uurtjes geduurd. Toch zitten we vandaag (woensdag, red.) samen met de energiemaatschappij om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen", zegt Elisabeth Baeten van de dienst stadsbeheer.


Fietsers moeten ook in de Sint-Annavoetgangerstunnel tussen linker- en rechteroever de (rol)trappen nemen, want ook daar zijn beide fietsersliften nog altijd defect. "We beseffen dat de timing vrij ongelukkig is, maar de liften van de Sint-Annatunnel worden niet door ons beheerd (wel door Waterwegen en Zeekanalen, red.)", aldus Baeten. De liften in de Sint-Annatunnel zijn cultureel erfgoed en mogen niet zomaar gerenoveerd worden. Omdat wisselstukken nog nauwelijks voorhanden zijn, duren de herstellingen altijd bijzonder lang. Volgend jaar krijgen die twee liften een langverwachte renovatie. (DILA)

Lees meer