Tia Hellebout met de mensen van DCA.
Klaas De Scheirder Tia Hellebout met de mensen van DCA.

Firma achter Beerschot Wilrijk zet schouders onder Tia Hellebaut Academy

De hoofdaandeelhouder van voetbalclub Beerschot Wilrijk, het Kempense bouwbedrijf DCA, zet zijn schouders onder de Tia Hellebaut Academy, het opleidingsproject van de voormalig olympisch kampioene hoogspringen (die niet toevallig notoir Beerschot-supporter is).

Hellebaut stampte in 2016 de Tia Hellebaut Academy uit de grond, waarmee ze jonge, talentvolle atleten begeleidt via sportkampen en stages. “De huidige atletiekclubs hebben vaak te weinig coaches om de vele leden individuele begeleiding te geven”, zegt Hellebaut. “Onze Academy werkt ‘cluboverschrijdend’ en geeft de talentvolle atleten wél kwalitatieve, individuelen aandacht.”

Het Kempense bouwbedrijf gaat de Tia Hellebaut Academy nu financieel, materieel en promotioneel ondersteunen. “De activiteiten van de Tia Hellebaut Academy passen helemaal in het beleid dat we bij DCA voeren. Ook wij leggen de focus op het ontdekken en kwalitatief opleiden van talent”, aldus de bouwfirma.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer