3 Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.
RV Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.

Foto’s Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor online reclame: “Duidelijk oplichterij”

Foto’s van N-VA-voorzitter Bart De Wever en komiek Philippe Geubels duiken de laatste tijd op in Facebookadvertenties. “Niks mee te maken”, zegt De Wever, die er al verschillende vragen over kreeg.

“Belgen verdienen al miljoenen euro’s vanuit huis door gebruik te maken van deze maas in de wet om rijk te worden.” Met die wel erg vage boodschap onder een foto van N-VA-voorzitter en huidig formateur Bart De Wever wordt reclame gemaakt op Facebook. Waarvoor is niet helemaal duidelijk.

De reclame is afkomstig van Facebookgroep ‘Interesting Italy’, een groep die tips geeft over volgens hen toeristische bezienswaardigheden in Italië. Spam dus. Dat beseft ook De Wever zelf. “Ik ontvang behoorlijk wat mails van mensen die zich afvragen of deze informatie klopt”, reageert hij op Facebook. “Dit is duidelijk oplichterij waar zowel Philippe Geubels als ikzelf nooit toestemming voor hebben gegeven.”

Want ook komiek en tv-maker Philippe Geubels wordt opgevoerd in gelijkaardige advertenties. Bij hem is de gesponsorde boodschap afkomstig van de groep Travel To America.

3 Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.
RV Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.
3 Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.
RV Foto's van Bart De Wever en Philippe Geubels misbruikt voor reclame.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Franky Puystjens

    Deze oplichterspagina's werden al ettelijke malen gerapporteerd aan Facebook. Facebook weigert evenwel om in te grijpen en laat rustig begaan; die bedriegerspagina's brengen Facebook immers nogal wat Euro's op, natuurlijk. Doch wààg het niet om een foto, tekening of schilderij te posten waarop een naakte vrouwenborst met zichtbare tepel te zien is; dàn schieten ze bij Facebook onmiddellijk in een kramp en wordt je stante pede gecensureerd. En bij herhaling wordt je zelfs gebànd...!

  • Chris Deckers

    Mensen die niet door hebben dat dé bestaansreden van FB het ON-welzijn van het grote publiek is, is gewoon naief. Dat onwelzijn kan in de vorm van: ontevredenheid, ongezondheid, eenzaamheid, verveling, voyeurisme én exhibitionisme, gebrek aan aandacht, enz enz. Het gekke is dat enkel FB beter wordt van al deze vormen van onwelzijn. De social-media-gebruiker daarentegen staat nog geen stap verder dan 100 jaar geleden...

Lees meer