Het binnenplein van de gevangenis van Beveren, de penitentiaire instelling die naast de E17 ligt en in 2014 in gebruik werd genomen.
BELGA Het binnenplein van de gevangenis van Beveren, de penitentiaire instelling die naast de E17 ligt en in 2014 in gebruik werd genomen.

Gedetineerde brengt nacht door op afdak gevangenis Beveren

In de gevangenis van Beveren heeft een gedetineerde de nacht buiten doorgebracht, op een afdak op de binnenplaats. De man was zondag na de avondwandeling op het dak gekropen en weigerde er terug af te komen. Omdat er geen vluchtgevaar was, hebben de directie en politiediensten beslist hem op het dak te laten zitten. Sinds vanmorgen zit hij opnieuw in de cel. Het motief voor de actie is een eis tot overplaatsing.

 De gedetineerde had zijn actie goed voorbereid. Hij had met een laken uit zijn cel een touw gemaakt en dat onder zijn trui gestoken en mee naar buiten genomen voor de avondwandeling omstreeks 18 uur. De man probeerde daarna een opstand te creëren, maar hij vond maar weinig gehoor bij de andere gedetineerden. Die zagen het niet zitten om hem in zijn opstand te volgen. De man gebruikte zijn zelfgemaakt touw dan maar om op een afdak te klauteren.  Ook na een tussenkomst van de lokale politie weigerde hij om naar zijn cel terug te keren. 

Het bewuste dak bestaat uit plexiglas en de gedetineerde manu militari van het afdak halen, is daarom niet zonder gevaar. Het risico is dan reëel dat het glas door het gewicht zou breken. Aangezien er geen vluchtgevaar was, hebben de directie en de politiediensten daarom besloten hem op het dak te laten zitten. De man bracht er vervolgens de nacht door. Deze ochtend was de gedetineerde, die in goede gezondheid verkeert, nog steeds niet van het afdak gekropen en is hij er dan toch af gehaald. De man moet een dag in de veiligheidscel doorbrengen. De directie van de gevangenis van Beveren zal het incident evalueren.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rudi Swinnen

    Die mocht van mij daar gerust een week op dat dak blijven zitten hahaha

  • chantal bruyneel

    Den airco deed het waarschijnlijk niet.....

Lees meer