De abstracte figuren in het gigantische kunstwerk van Locateli strekken zich uit over een oppervlakte van 500 vierkante meter.
Foto Mong De abstracte figuren in het gigantische kunstwerk van Locateli strekken zich uit over een oppervlakte van 500 vierkante meter.

Graffitigevel van 500 vierkante meter

Wie van Antwerpen-Berchem naar Antwerpen-Centraal spoort kan vlakbij het station van Berchem vanaf vandaag een nieuw gigantisch werk van graffiti-kunstenaar Steve Locatelli bewonderen.


Spoornetbeheerder Infrabel vroeg Steve om één van haar nieuwe gebouwen met zijn spuitbussen onder handen te nemen, zodat het niet ten prooi zou vallen aan... graffiti.


Steve Locatelli geldt zo'n beetje als de ongekroonde graffiti-koning van Antwerpen en kreeg dan ook heel wat ruimte. "Deze muur is 500 vierkante meter groot. Op zijn breedste punt is hij zo'n 16 meter hoog. Voor mij was dit een buitenkans om op extreem groot formaat mijn nieuwe stijl uit te proberen. Normaal werk ik allerlei figuren uit tegen een abstracte achtergrond, maar nu wilde ik net dat abstracte uit de achtergrond naar voren brengen. Dat is hier zeker gelukt. Ik droomde al langer van te werken op extra grote grijze gebouwen of fabrieksloodsen. Het mechanische van de treinwielen zit ook in de vele ronde vormen in het werk vervat. Daarnaast is het een soort welkomstbord voor alle bezoekers die via het spoor Antwerpen binnen rijden. Daarom heb ik ook in gigantische letters het woord 'Antwerpen' aangebracht."


De regen heeft Locatelli wel gehinderd bij zijn werkzaamheden. "Tussen de buien door heeft dit werk in totaal toch zo'n zeven volledige dagen in beslag genomen. Maar ik ben best tevreden over het resultaat.".


(DILA)

Lees meer