Nathalie, Katrien en Katrijn in de vuurput.
Foto Klaas De Scheirder Nathalie, Katrien en Katrijn in de vuurput.

Groen festival 'Botanik' palmt Singel in

In De Singel start vandaag festival 'Botanik'. Daar staan geen extreme sporten, maar wel extreme ambachten op het programma. 'Les Odettes' bereidt er een driegangenmenu in een vuurput.

Meer en meer keren mensen terug naar de roots, we houden van handgemaakte zaken en zoeken steeds minder de massaproductie op. "Dat is ook een beetje waar we naar toe willen met het festival. Terug naar die handenarbeid, terug naar de roots. Eigenlijk staan die wortels ook centraal in ons festival, zowel letterlijk de wortels van planten als onze wortels", vertelt Nathalie Schrauwen van Les Odettes, die mee achter de organisatie zit.


Nathalie Schrauwen zal deze avond een diner met drie gangen op tafel toveren dat rechtstreeks uit haar vuurput komt. "Het is een ruwe en rudimentaire manier van koken, dat verstaan we ook een beetje onder de 'extreme ambachten'. Geen brave barbecue met grill, we duiken hier echt het vuur in en werken met de kolen. Maar dat zal je niet proeven. Wat op het bord komt, is wel verfijnd."


Bovendien komt Dimitri van Studio Blade naar Botanik met zijn zelfgemaakte stalen messen. Ghesq brengt dan weer een speciale soort keramiek mee waarbij de kleuren zijn gemaakt met as en steen. Enkele herboristen komen met cosmetische producten op basis van plantenwortels.


Het festival start vanavond en heeft ook morgen allerlei workshops en lezingen in petto. (NBA)

Lees meer