Hier zitten een aantal Chirojongeren nog gezellig op de feestbus met voormalig geduputeerde Inga Verhaert
Vanderveken Hier zitten een aantal Chirojongeren nog gezellig op de feestbus met voormalig geduputeerde Inga Verhaert

Groen misnoegd over afschaffen provinciale fuifbussen: “Zoveelste voorbeeld van blinde ontmanteling”

De provincie Antwerpen wil niet langer investeren in fuifbussen, die jongeren ’s nachts op een veilige en milieuvriendelijke manier van en naar fuiven brengen. Gedeputeerde Luk Lemmens vindt dat de gemeenten die taak moeten overnemen. Volgens Groen een “onvervalste paraplustrategie”. “De fuifbussen worden zogezegd afgeschaft omdat ze niet langer tot de provinciale bevoegdheden zouden behoren”, zegt Diederik Vandendriessche. “Maar mobiliteit, bepaalde aspecten van de vrijetijdsbeleving en klimaatbeleid zijn nog steeds provinciale bevoegdheden en daar zouden de fuifbussen perfect onder kunnen vallen. Het is duidelijk dat op de eerste plaats de wil ontbreekt om de fuifbussen nog steeds in te leggen en dat in tijden van een ongezien klimaatprotest.”

“Verkeerde prioriteiten”

Groen vindt het niet kunnen dat vooral investeringen voor sociale en milieuvriendelijke projecten gekortwiekt worden. “De beslissing in verband met de fuifbussen is een zoveelste voorbeeld van de blinde ontmanteling die momenteel plaatsvindt”, aldus provincieraadslid Louis Schoofs. “Daarbij worden de verkeerde prioriteiten gelegd. Een onderzoeksinstelling van de universiteit krijgt 250.000 euro voor onderzoek naar zeeschepen of luchthavens, maar fuifbussen voor onze jongeren - met een jaarlijkse kost van 50.000 euro – worden afgeschaft”.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Serge Prat

    met de fiets naar de fuif is nog milieuvriendelijker. Zo deden we dat vroeger. Of zijn onze jongeren te verwend om dat nog te doen?

Lees meer