De rookpluim was van ver buiten de stad te zien.
Brandweer Zone Antwerpen De rookpluim was van ver buiten de stad te zien.

Grote rookpluim boven Antwerpen door dakbrand op Meir

Er was weer eventjes leven op de Antwerpse Meir dinsdagmiddag. Een grote rookpluim doemde opeens op boven de winkelstraat. Een airco-unit bovenaan een dak van een gebouw was om een nog onbekende reden in brand gevlogen. De brandweer had de situatie snel onder controle. Niemand raakte gewond.

Rond tien uur dinsdagochtend hing er opeens een spectaculaire rookpluim boven het stadscentrum van Antwerpen. “Het ging om een dakbrand van een gebouw op de hoek met de Gramayestraat”, zegt Kristof Geens van Brandweer Zone Antwerpen. “We waren snel ter plaatse en onze collega’s in de ladderwagen hadden de situatie enorm snel onder controle. De brand ontstond aan een unit van een airconditioningsysteem. De schade kon beperkt worden tot het dak. In het gebouw zelf raakte niets beschadigd en er vielen ook geen gewonden.”

Volgens werknemers in het gebouw detecteerde het brandalarm de brand niet. De personeelsleden liepen op eigen beweging naar buiten toen brandweer en politie arriveerden. Er moest na aankomst van de hulpdiensten dus niemand meer geëvacueerd worden.

De brandweer plaatste tijdens de brand een oproep op sociale media om uit de rook te blijven met de knipoog ‘#blijfinuwkot’.

Lees meer