2 Het kruispunt van de Waalsekaai met de Verviersstraat zal binnenkort opnieuw open kunnen.
Klaas De Scheirder Het kruispunt van de Waalsekaai met de Verviersstraat zal binnenkort opnieuw open kunnen.

Handelaars krijgen hun zin: stad legt kasseien terug aan kruispunt Waalsekaai-Verviersstraat

Automobilisten moeten nog even rekening houden met flink wat hinder op de Gedempte Zuiderdokken. Niet omdat de werken hervat zijn in de bouwput van wat ooit een ondergrondse parking voor duizend auto’s moet worden. Wel omdat stratenmakers begonnen zijn met het terugleggen van kasseien op het kruispunt Waalsekaai-Verviersstraat. En dat is eigenlijk goed nieuws. “We doen dat op vraag van de omliggende handelaars”, zegt Barbara De Schepper, woordvoerster van schepen Koen Kennis (N-VA). “Zo maken we de Waalsekaai opnieuw bereikbaar.”

De werken aan parking Steendok liggen ondertussen negen maanden stil. Enkele bewoners van de Verviersstraat vrezen dat de uitrit in hun straat voor onleefbare toestanden zal zorgen. Ze stapten vorig jaar naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen. De voorbereiding voor de bouw van de uitrit was destijds al gestart.  Tussen de klagers en de stad is er toenadering gezocht, maar voor een definitieve oplossing zullen we moeten wachten tot de Raad voor Vergunningsbetwistingen dit voorjaar een definitief vonnis velt. Ondertussen lopen de kosten verder op.

2 Er worden opnieuw kasseien gelegd aan het kruispunt van de Verviersstraat en de Waalsekaai.
Klaas De Scheirder Er worden opnieuw kasseien gelegd aan het kruispunt van de Verviersstraat en de Waalsekaai.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Vernimmen

    Eindelijk doen ze iets , wat van in den beginne niet nodig was . Terrassen afgebroken straten afgesloten het was verschrikkelijk voor die mensen , heb zelf een vrij nieuw en duur terras van voormalig restaurant Il Magnifico zien opladen met een kraan door de stad zelf , wat eigenlijk niet nodig was

  • Peter Rouchet

    De overgrote meerderheid is pro parking en voor vooruitgang ! Een paar verzuurden zorgen ervoor dat de handelaars in de buurt in de miserie zitten!Dat ze in het midden van een bos gaan wonen!

Lees meer