3 De dames stappen - met een beetje hulp - aan boord.
Klaas De Scheirder De dames stappen - met een beetje hulp - aan boord.

Hele leven gedroomd van dit moment

ZORGBEDRIJF LAAT WENS VAN 25 SENIOREN UITKOMEN MET BALLONVLUCHT

Geen spelletje bingo of een avondje kaarten, maar een ballonvaart over de groene Voorkempen. 25 Antwerpse senioren zagen gisterenavond een droom in vervulling gaan. Dankzij een wedstrijd van Zorgbedrijf Antwerpen konden ze voor het eerst in hun leven met een luchtballon vliegen.

Op de zonnige weide achter camping De Groene Linden in Brecht worden drie reusachtige luchtballonnen met warme lucht gevuld. Rosa (83) en Lisette (72) staan arm in arm naar het schouwspel te kijken. Een droom gaat vanavond in vervulling voor hen, want dankzij Zorgbedrijf Antwerpen krijgen Rosa en Lisette de kans om voor het eerst in hun leven een ballonvaart mee te maken.

3 Nog een zwaaien en weg zijn ze.
Klaas De Scheirder Nog een zwaaien en weg zijn ze.

Opgewonden

"Het is voor ons allebei de eerste keer dat we een ballonvaart meemaken. Het is iets wat ik al jaren wil doen. Op mijn 83 krijg ik eindelijk de kans", zegt de kleine Rosa opgewonden. Ze kan niet wachten om de mand in te kruipen. Rosa en Lisette wonen allebei op het Kiel, in het woonzorgcentrum De Boskes. Zorgbedrijf Antwerpen riep in het najaar van 2015 alle Antwerpse senioren op om hun droom in te sturen voor de wedstrijd Mijn Droom. Uit de meer dan 100 inzendingen werden drie droomprojecten uitgekozen. De eerste droom, een ballonvaart, ging gisteren in vervulling. De andere projecten volgen later op het jaar (zie kader).


"De wens om ooit nog een ballonvaart mee te maken, kwam verschillende keren terug. Liefst 25 mensen tussen 68 en 87 jaar stuurden deze droom in", zegt organisator Sigerd Van Laer van Zorgbedrijf Antwerpen. "We hebben daarom drie luchtballonnen laten komen, zodat iedereen mee kan. Vandaag kan de droom eindelijk waargemaakt worden, want door het regenachtige weer van de voorbije weken hebben we de afspraak liefst zes keer moeten verzetten."

3 Even zwaaien naar beneden en dan weer genieten van het uitzicht.
Klaas De Scheirder Even zwaaien naar beneden en dan weer genieten van het uitzicht.

Bucket list

Wanneer de luchtballon bijna gevuld is, nemen Rosa, Lisette en negen andere senioren plaats in de mand. Die wordt zachtjes opgetild door de hete lucht in de ballon. Even blijft de mand hangen op een halve meter hoogte, maar na een laatste steekvlam van de kapitein gaan ze snel de hoogte in. Nog eens zwaaien naar de familie en dan vertrekken de senioren richting de blauwe hemel. Hun bucket list is bijna afgewerkt.


Senioren die graag ook hun droom zien waargemaakt met de hulp van de dienstencentra van Zorgbedrijf Antwerpen, kunnen dit najaar opnieuw hun kans wagen. Dan lanceert Zorgbedrijf Antwerpen een tweede editie van Mijn Droom voor iedereen die 65 jaar is of ouder en in een van de Antwerpse districten woont.

Lees meer