Gea Hernould in een van de vier kamers van haar B&B Sablon Antwerp.
Foto Laenen Gea Hernould in een van de vier kamers van haar B&B Sablon Antwerp.

Het Zand verwelkomt nieuwe bed and breakfast

Gea Hernould, dochter van Marita Janssen die bijna 30 jaar restaurant Gistelein op het Zand uitbaatte, neemt de zaak van haar moeder over. Het voormalige restaurant kreeg een totale make-over. Boven de zaak verrees een bed and breakfast met vier slaapkamers. "Mijn mama is met pensioen", vertelt Gea. "Ik heb er even over nagedacht of ik wel in haar voetsporen wilde treden, maar de liefde voor dit pand en voor de culinaire wereld is te groot." De zaak is omgedoopt tot Sablon Antwerp. "Het restaurant op de gelijkvloerse verdieping blijft", zegt Gea. "We openen 's morgens om half negen voor een ontbijt, maar je kan hier ook komen brunchen en lunchen. We blijven open tot zes uur. Dagelijks kan je trouwens genieten van een soep van de dag of een pasta van de dag. Op vrijdagavond komt telkens een gastchef langs en je kan hier zelfs 's avonds terecht. We kondigen vooraf aan wat er dan op het menu staat." Maar gastvrouw Gea verhuurt ook kamers. "Onze grootste troef is onze ligging: het Zand is het hart van Antwerpen. Onze kamers bieden een huiselijke sfeer en hebben allemaal wifi, smart tv en een koffiehoekje." (FM)

Lees meer