2 Zaakvoerder Brahim B. had ook enkele betrouwbare klanten, zoals Ajax-voetballer Hakim Zyech.
rv Zaakvoerder Brahim B. had ook enkele betrouwbare klanten, zoals Ajax-voetballer Hakim Zyech.

Huurders patserbakken willen uitleg over verdwenen borgsommen van 10.000 euro en meer

Met een brandkast vol geld is het Kali-team, het politieteam opgericht voor de strijd tegen de drugsmaffia, dinsdag vertrokken bij BR Cars. Dit verhuurbedrijf is gespecialiseerd in uitgebouwde luxe-wagens, zeg maar ‘patserbakken’. Zaakvoerder Brahim B. moet nu aan zijn klanten uitleggen waar hun borgsom van tien- tot vijftienduizend euro per auto naartoe is.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Bij de inval werden 14 wagens, vooral luxewagens met Duitse nummerplaat, in beslag genomen. Op dit moment is de politie op zoek naar nog minstens een tiental auto’s van BR Cars die op het moment van de inval waren verhuurd aan klanten. De vloot van BR Cars bestond uit veel Mercedessen AMG en cabrio, BMW, Audi Q7 en gepimpte Golf 7.

Verder werden ook alle andere waardevolle spullen meegenomen. Het kantoormeubilair en zelfs de brandkast, die de speurders niet open kregen. Dus stuurde de Antwerpse politie een vrachtwagen met laadbrug om de brandkast in zijn geheel mee te nemen.

Vervelende vragen

De brandkast bevat heel wat cash geld. Klanten konden een dure wagen huren als ze een borg achterlieten van tien- tot vijftienduizend euro, naargelang het model. Brahim B. zal nu aan die klanten moeten uitleggen wat er met hun borgsom is gebeurd. De klandizie van BR Cars bestaat uit figuren die liever niet met hun inkomsten te koop lopen. Bij problemen stappen zij niet naar de politie om klacht in te dienen. omdat ze geen vervelende vragen over de herkomst van hun centen willen. Het drugsmilieu staat daarvoor bekend. Daar worden geschillen meestal op een ‘alternatieve’ manier opgelost. 

Brahim B. mag ook vervelende vragen verwachten van de Duitse verhuurfirma waar BR Cars zelf zijn wagens huurde. De wagens kosten stuk voor stuk een fortuin.  

2 Een dure Mercedes wordt op een takelwagen gehesen.
Marc De Roeck Een dure Mercedes wordt op een takelwagen gehesen.

Hand- en spandiensten

De actie dinsdag was een initiatief van het DIFA-team, wat staat voor Directe en Indirecte Financiële Aanpak. De speurdersploeg is een onderdeel van het grotere Kali-team dat werd opgericht voor de strijd tegen de drugsmaffia. Opvallend: in dit team werkt lokale politie en federale politie wél vlot samen. Ook de Economische Inspectie wordt waar nodig ingeschakeld. 

Het DIFA-team pakt geen drugsbendes aan maar richt zich op handelaars die hand- en spandiensten leveren. Zoals de gsm-winkels waar je onder een valse identiteit toch een sim-kaart kan kopen. Of winkels of restaurants die mogelijk drugsgeld witwassen.

En dus ook louche autoverhuurbedrijven waartoe nu ook BR Cars wordt gerekend. Zaakvoerder Brahim B. werd eerder wel eens veroordeeld wegens gesjoemel met huurauto’s. 

Nu wil de politie zijn bedrijf droog leggen door zijn volledig wagenpark in beslag te nemen. Die techniek paste het DIFA-team al eerder toe met de sluiting van belwinkels in de buurt van de Offerandestraat in Borgerhout.

60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tom Huybrechts

    Meneer is al vrij en de duitse verhuurfirma zal zo hun wagens terugvorderen. Borgsom komt ook vrij door middel van een procedure fout. Ik zou sowieso in beroep gaan als ik de verhuurder ben en schadevergoeding vragen voor het in een slecht daglicht te zetten van de zaak en de misgelopen inkomsten.

  • Erwin Jacobs

    Jan Van Gent, Conny Van den Bosch.Je mag als Belg wel degelijk met een buitenlands kenteken rondrijden in Belgïe. Aangezien ik bij een Nederlandse firma werk en daar een leasewagen ter beschikking heb dient de werkgever mij enkel een attest te geven dat ik de wagen ook privé mag gebruik. raf peeters, ga dan eens een Fortisfiliaal binnen voor ik zeg maar iets €4000 cash te krijgen. 1, bedrag is wsl niet direct beschikbaar, 2 ik heb wel degelijk meer dan een formulier voor ontvangst moeten tekenen

Lees meer