Inbrekers taverne De Nachtegaal riskeren twee jaar

Twee mannen die verdacht worden van een inbraak in de bekende taverne De Nachtegaal van de familie Steveniers, riskeren 2 jaar. Okan Y. (23) en Mohamed B.A. (21) ontkennen hun betrokkenheid.

Nathan, de zoon van basketballegende Willy Steveniers, sliep in de nacht van 28 en 29 november 2015 in de studio boven de taverne. "Rond half vijf werd hij wakker van lawaai beneden", legt de aanklager uit. Ze hadden twee deuren opengebroken om binnen te geraken. "De man kon hen afschrikken door te dreigen dat hij een pistool zou nemen."

Plankgas

De daders vluchtten weg en klauterden over een hek het Nachtegalenpark in. De politie was snel ter plaatse en blokkeerde ingang van het park met een combi. Opeens reed een Renault Clio met hoge snelheid op de combi af. De politiewagen werd geramd, de bestuurder gaf plankgas, doofde zijn lichten en crashte in de Dennenlaan tegen een geparkeerde auto. Okan Y. kon ingerekend worden, twee anderen konden ontkomen. In de auto werden bivakmutsen, een bijl en een slaghamer gevonden. Hij verklaarde dat hij op de parking een joint had gerookt. Omdat hij onder invloed was en geen rijbewijs had, vluchtte hij voor de politie. "Totaal ongeloofwaardig en zelfs belachelijk", zegt meester Koen Van Put namens Nathan Steveniers. Via telefonieonderzoek belandden de speurders bij Mohamed B.A. als tweede dader. Ook die ontkende dat hij ook maar iets met de inbraak te maken had.


"De celgenoot van Okan Y. verklaarde ook dat Y. de dader was", gaat de aanklager verder. "Hij had zo veel details die enkel de échte dader op dat moment kon weten."


Tegen Okan Y. en Mohamed B.A. werd elk een gevangenisstraf van 2 jaar en een boete van 1.200 euro gevraagd.


De uitspraak volgt op 28 april. (KAV)

Lees meer