Het team van SweepBright met oprichters Yoram Speaker en Raphaël Bochner (tweede en vijfde van links).
SweepBright Het team van SweepBright met oprichters Yoram Speaker en Raphaël Bochner (tweede en vijfde van links).

Investeerders steken 1,5 miljoen euro in Antwerpse vastgoed-app SweepBright

Investeringsfirma Volta Ventures steekt 1,5 miljoen euro in de Antwerpse start-up SweepBright, een app die vastgoedmakelaars moet helpen om nieuwe panden sneller te inventariseren.

Het gaat Yoram Speaker (40) en Raphael Bochner (41), oprichters van SweepBright, voor de wind. Volta Ventures, een bedrijf dat investeert in jonge internet- en softwarebedrijven, investeert 1,5 miljoen euro in de Antwerpse start-up.


SweepBright is een app die vastgoedmakelaars helpt om panden sneller te inventariseren. Speaker en Bochner komen zelf uit de vastgoedwereld en ondervonden hoe inefficiënt de inventarisering verliep. Met de app kan een makelaar ter plekke alle kenmerken van de woning aanduiden, foto's uploaden en het pand meteen online zetten of alle gegevens doorsturen naar de klant.

New York

Het bedrijf werd begin 2016 opgericht en heeft ondertussen een kantoor in New York. Dankzij de investering kan het bedrijf extra personeel aanwerven, de marketing uitbreiden en nieuwe producten ontwikkelen. "Elke makelaar, over heel de wereld, heeft te maken met dit probleem. Dankzij deze investering kunnen wij ons werkterrein internationaal uitbreiden. New York heeft zo een 200.000 potentiële klanten. Om die te bereiken heb je geld nodig", zegt Speaker.


Ondertussen gebruiken al 200 Belgische vastgoedmakelaars de app. (ADA)

Lees meer