4
Klaas De Scheirder

Italiaans tuinfeest zet gerestaureerde portiek van Rubenshuis in de kijker

Honderden mensen zakten af naar het Rubenshuis tijdens het Italiaans tuinfeest. Naast allerlei activiteiten konden bezoekers ook gratis het Rubenshuis bezoeken. Het feest werd georganiseerd om de gerestaureerde portiek van Rubens officieel in te wijden. 

Het feest kende een rijkgevuld programma. Sopraan Helena Schoeters en theorbe-speler Pieter Theuns (B.O.X) brachten zeventiende-eeuwse muziek uit Rubens’ tijd. Rondwandelende vertellers van De Kleine Expeditie gaven op een speelse manier alle geheimen prijs van Rubens’ portiek en tuinpaviljoen. Ze vertelden vol passie over de symboliek achter de gebeeldhouwde details en over de wonderlijke raakpunten tussen cultuur en natuur die in deze tuin terug te vinden zijn. Gekostumeerde en gemaskerde animatoren verwelkomden de bezoekers van op de Meir en de Wapper met een Venetiaans carnaval.

Voor groot en klein waren er ook zeventiende-eeuwse volksspelen en creatieve workshops. Bezoekers konden het beste van zichzelf geven bij eggeschieten, sjoelbak, steltlopen, trou-madame, slagwip, juego de la rana, klimbak en riboulette. Tijdens inloopworkshops konden geïnteresseerden Venetiaanse maskers versieren of buttons maken met details van de portiek. Een ijscobakfiets van Cremerie Germaine bood Italiaanse gelato met louter natuurlijke ingrediënten aan. 

4 Wie wou kon ook steltlopen op het tuinfeest.
Klaas De Scheirder Wie wou kon ook steltlopen op het tuinfeest.
4 Bij een Italiaans tuinfeest hoort natuurlijk een Italiaanse ‘gelato’.
Klaas De Scheirder Bij een Italiaans tuinfeest hoort natuurlijk een Italiaanse ‘gelato’.
4 Kinderen konden er hun eigen Venetiaans masker in elkaar knutselen.
Klaas De Scheirder Kinderen konden er hun eigen Venetiaans masker in elkaar knutselen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer