Lokale Politiezone Antwerpen
PZ Antwerpen Lokale Politiezone Antwerpen

Jonge kinderen moeten wegspringen op zebrapad voor wegpiraat: wagen getakeld en rijbewijs meteen ingetrokken

Motards van de Antwerpse verkeerspolitie hebben erger voorkomen door het rijbewijs van een bijzonder roekeloze BMW-bestuurder in te trekken. Ze merkten eind juni een BMW op die met hoge snelheid de rotonde aan de Waterpoort opreed. De man reed met gierende banden rond de poort en draaide de Kasteelstraat in. Hierbij konden enkele voetgangers, onder wie jonge kinderen, maar net een aanrijding vermijden ter hoogte van een zebrapad. Het rijbewijs van de bestuurder werd meteen ingetrokken.

Het voertuig gaf opnieuw gas om de Lambermontplaats in te rijden. Een andere bestuurder moest bruusk remmen ter hoogte van de Edward Pecherstraat om een aanrijding te vermijden wanneer de bestuurder van de BMW geen voorrang van rechts verleende. Iets verder moesten voetgangers op een oversteekplaats het op een lopen zetten om niet aangereden te worden.

Ook meerdere fietsers moesten uitwijken voor de wegpiraat. Uiteindelijk stopte de bestuurder zijn voertuig in de Verschansingstraat achter een voertuig dat dubbel geparkeerd stond. De motards namen meteen de autosleutel van het voertuig af om te vermijden dat de twintigjarige bestuurder zijn dollemansrit zou hervatten.

Wagen getakeld

De man werd meegenomen voor controle, hij bleek eerder al veroordeeld te zijn tot een rijverbod voor onder andere onaangepast rijgedrag, rijden met de gsm in de hand, rijden met een onverzekerd voertuig en het negeren van een rood licht.

De man erkende tegenover de politie dat hij mensen in gevaar bracht door zijn rijgedrag, maar gaf ook toe dat hij eerder al op deze manier had rondgereden. Gezien het gevaarlijke rijgedrag van de bestuurder en zijn voorgaande inbreuken werd zijn wagen bestuurlijk in beslag genomen en getakeld. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken.

Lees meer