3 De mestkever werd volledig van afval gemaakt.
Klaas De Scheirder De mestkever werd volledig van afval gemaakt.

Jongeren maken enorme mestkever met afval uit Schelde

Een groep enthousiaste jongeren maakte afgelopen week een kunstwerk op Stormkop, de voormalige scheepswerf op de droogdokkensite. Van bergen afval werd een enorme, kleurrijke mestkever gemaakt. “Hoe je uit afval iets nieuws kunt maken. Dat is… wauw”, zegt deelneemster Tia Verswijvelen.

Het werk van de internationale streetartist Feoflip stond afgelopen week centraal. Feoflip is al twintig jaar actief als kunstenaar en maakt zijn wek met wat hij tegenkomt op straat. Zijn vindingrijkheid wil hij nu doorgeven aan een nieuwe generatie kunstenaars. De masterclasses werden gegeven door Piazza dat kunstateliers voor jongeren vanaf 14 jaar organiseert.

Vol enthousiasme en inspiratie gingen de jongeren het afval te lijf. Er werd gekozen voor een grote, kleurrijke mestkever, zelf ook een afvalverwerker.

“Mestkevers zijn beestjes die dingen verzamelen en grote mestballen produceren”, zegt Rune Wouters. “Bij ons zijn het kevers die afval opruimen en samenbrengen in grote afvalballen.”

Oude reiskoffer

En de kever zelf, die bestaat natuurlijk ook volledig uit afval. “We hebben verschillende soorten afval gebruikt”, vertelt kunstenaar Rose van Bergen. “Het schild van de kever is een oude reiskoffer. Die heeft iemand onderweg naar hier gevonden in een container. We zijn ook naar de Scheldebocht gegaan, daar hebben we plastic en buizen opgevist om te gebruiken voor de poten.”

“Ik vond de masterclass heel leerrijk”, zegt Tia Verswijvelen. “Ik heb leren cirkelzagen, leren boren. Hoe je uit afval iets nieuws kunt maken. Dat is... wauw.”

3 De mestkever werd volledig van afval gemaakt.
Klaas De Scheirder De mestkever werd volledig van afval gemaakt.
3 De mestkever werd volledig van afval gemaakt.
Klaas De Scheirder De mestkever werd volledig van afval gemaakt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer