Koningin Mathilde was te gast op het World Resources Forum in Antwerpen.
BELGA Koningin Mathilde was te gast op het World Resources Forum in Antwerpen.

Koningin Mathilde bezoekt bootcamp over e-waste

Koningin Mathilde heeft maandag een bezoek gebracht aan het World Resources Forum, een jaarlijks internationaal congres over materiaal- en grondstoffenbeleid en de circulaire economie. De koningin sprak er met 15 studenten van over de hele wereld, die tijdens een driedaags bootcamp oplossingen zochten voor het probleem van elektronisch afval.

Het World Resources Forum vindt elke twee jaar plaats in Zwitserland en daartussen op een andere plaats in de wereld. Met 750 deelnemers uit meer dan 60 landen was de editie in Antwerpen - in samenwerking met OVAM - meteen de grootste ooit in Europa.

1.800 kandidaten

De koningin, die ook officiële pleitbezorger van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN is, woonde maandagochtend de plenaire openingssessie bij. Daar spraken onder anderen OVAM-CEO Henny De Baets en Vlaams minister van Leefmilieu Koen Van den Heuvel.

Daarna praatte ze met 15 studenten die werden uitgenodigd op een driedaags bootcamp van OVAM en Recupel, om na te denken over het groeiende probleem van elektronisch afval of ‘e-waste’. De studenten, die werden geselecteerd uit 1.800 kandidaten, zoeken oplossingen op het vlak van productdesign, het verzamelen van verouderd elektronisch materiaal bij universiteiten en het efficiënter hergebruiken van grondstoffen.

De koningin vroeg de studenten welke boodschap ze in hun naam verder moest verspreiden. Daarop antwoordden ze dat het belangrijk is om vertrouwen te hebben in de jeugd: “Wij willen gewoon geïntroduceerd worden in de conversatie.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer