Leo Bormans leest voor en gaat in gesprek met de leerlingen in de klas.
Foto Klaas De Scheirder Leo Bormans leest voor en gaat in gesprek met de leerlingen in de klas.

Leo Bormans leest kinderen voor over geluk

Geluksexpert Leo Bormans, auteur van het succesvolle boek 'The World Book of Happiness', schrijft nu ook voorleesverhalen voor kinderen over de tien sleutels van geluk. In Musica, een basisschool in de wijk Sint-Andries, kwam Bormans gisteren voorlezen uit zijn tweede boek van de reeks 'Geluk voor kinderen'.

"Mijn nieuwe boek gaat over vriendschap, geluk en vogels", zegt auteur Leo Bormans. "In het voorleesboek staan tien verhalen, gebaseerd op tien pijlers van vriendschap."


Bormans schreef al succesvolle boeken over geluk, hoop en liefde. Met zijn kinderboekenreeks stelt hij geluk bij kinderen voorop als het doel van onderwijs. "Onderwijs moet een middel zijn om een doel te bereiken. De bedoeling van dit boek is om kinderen al op jonge leeftijd te leren nadenken over geluk. Elk verhaaltje wordt afgesloten met enkele inhoudelijke vragen over vriendschap, waarmee de voorlezer en de kinderen in dialoog kunnen gaan. De kinderen ervaren het als leuk, maar er zit ook een levensles in."


Bormans stelde zijn boek gisteren voor in basisschool Musica. Hij ging er voorlezen uit zijn boek voor de leerlingen van het vierde studiejaar. (PJBA)

Lees meer