3 Zoektocht Antwerpen Max
Marc De Roeck / VTM Zoektocht Antwerpen Max

Lichaam in Royerssluis is dat van vermiste Max Meijer

De scheepvaartpolitie heeft vrijdagavond een lichaam uit het water gehaald aan Royerssluis. Een wetsdokter kwam ter plaatse om het lichaam te identificeren. Intussen werd bevestigd dat het om de vermiste Nederlander Max Meijer (23) gaat. Hij verdween ruim een maand geleden in de buurt.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jongeman uit Ossendrecht, vlak boven de Belgische grens, verdween op zondagochtend 8 december. Hij was op stap met een vriend, en na een feestje in Brasschaat begaven ze zich die zondag erg vroeg richting het Schipperskwartier in Antwerpen. Daar werd Max nog gespot in pitabar Kababu in de Schippersstraat. Max en zijn vriend hadden afgesproken aan de auto van Max als ze elkaar zouden kwijtspelen. Zijn vriend wachtte er twee uur, maar Max kwam maar niet opdagen. Uiteindelijk nam de vriend een taxi terug naar huis.

Elk teken van leven van Max verdween en zijn familie lanceerde een opsporingsbericht via sociale media. De dinsdag na zijn verdwijning kwamen vrienden en familie flyers uitdelen in de buurt van het Schipperskwartier en rondom het MAS op het Eilandje. Ze stapten ook naar de politie, die de verdwijning meteen als onrustwekkend beschouwde. Daarop werd ook een officieel opsporingsbericht de wereld in gestuurd. Op bewakingscamera’s werd Max nog gesignaleerd in de Amsterdamstraat in Antwerpen-Noord. Later bleek ook dat hij nog gespot werd aan de Waagnatie, vlak bij de Schelde. Op dat moment werd er al gevreesd dat de jonge Nederlander in het water was gevallen.

Ook het opsporingsprogramma Faroek op VTM besteedde aandacht aan de verdwijning. Daarbij werden beelden getoond van een man die rond 8.15 uur met een jas onder de arm liep die sterk leek op die van Max, vlak bij de plek waar die ook het laatst gezien werd. De politie is nog steeds op zoek naar deze mogelijke belangrijke getuigen, maar niemand kwam zich ooit melden.

Vanavond werd Meijers lichaam uiteindelijk gevonden in de Royerssluis, vlak bij de plek waar hij voor het laatst gezien werd. Wat er precies gebeurd is, zal het verdere onderzoek moeten uitwijzen. Zo zal de wetsdokter nog een autopsie op het lichaam uitvoeren. Momenteel zijn er volgens het parket evenwel geen aanwijzingen voor kwaad opzet.

3 De hulpdiensten op en aan het water.
Marc De Roeck De hulpdiensten op en aan het water.
3 Een rode tent werd opgetrokken om het lichaam aan het zicht te onttrekken.
Marc De Roeck Een rode tent werd opgetrokken om het lichaam aan het zicht te onttrekken.

Lees meer