2 Max Meijer (23) werd vrijdagavond 10 januari gevonden in het Royerssluis.
VTM Max Meijer (23) werd vrijdagavond 10 januari gevonden in het Royerssluis.

Lichaam vermiste Nederlander Max Meijer (23) na maand zoeken gevonden in Royerssluis: “Geen aanwijzingen van kwaad opzet”

Het lichaam van de vermiste Max Meijer (23) is eindelijk gevonden. De jonge Nederlander uit Ossendrecht, vlak boven de Belgische grens, verdween ruim een maand geleden aan de Waagnatie na een avondje stappen in Antwerpen. Vrijdagavond werd zijn lichaam gevonden en bovengehaald in Royerssluis, dat aansluit op de Schelde.

Het jammere verhaal van de jonge Nederlander uit Ossendrecht begint in de nacht van zaterdag 7 december op zondag 8 december. Hij was op stap met een vriend, en na een feestje in Brasschaat begaven ze zich zondag erg vroeg richting het Schipperskwartier in Antwerpen. Daar werd Max nog gespot in pitabar Kababu in de Schippersstraat. Max en zijn kameraad hadden afgesproken aan de auto van Max als ze elkaar zouden kwijtspelen. Zijn vriend heeft er twee uur gewacht zondagochtend rond zes uur, maar Max kwam maar niet opdagen. Uiteindelijk nam de kameraad een taxi terug naar huis.

Bewakingscamera’s

Elk teken van leven van Max verdween en zijn familie lanceerde een opsporingsbericht via sociale media. De dinsdag na zijn verdwijning kwamen vrienden en familie flyers uitdelen in de buurt van het Schipperskwartier en rondom het MAS op het Eilandje. Ze stapten ook naar de politie, die de verdwijning meteen als onrustwekkend beschouwde. Daarop werd ook een officieel opsporingsbericht de wereld in gestuurd. Op bewakingscamera’s werd Max nog gesignaleerd in de Amsterdamstraat in Antwerpen-Noord. Later bleek ook dat hij nog gespot werd aan de Waagnatie, vlak bij de Schelde. Op dat moment werd er al gevreesd dat de jonge Nederlander in het water was gevallen.

2
Marc De Roeck

Ook het opsporingsprogramma Faroek op vtm besteedde op dinsdag 17 december veel aandacht aan de verdwijning. Daarbij werden beelden getoond van een man die rond 8.15 uur met een jas onder de arm liep die sterk leek op die van Max, vlak bij de plek waar die ook het laatst gezien werd. De politie is nog steeds op zoek naar deze mogelijke belangrijke getuigen, niemand kwam zich ooit melden.

Tientallen tips en zoekacties

Na de uitzending kwamen er tientallen tips binnen bij de lokale politie en werden er fysieke zoekacties gehouden in de dokken rondom het MAS. Die moesten zonder resultaat gestaakt worden. Diezelfde dag nog deed de familie van Max een allerlaatste oproep naar getuigen.

Het onderzoek naar de omstandigheden van deze tragische gebeurtenis loopt verder. Er zijn momenteel geen aanwijzingen van kwaad opzet

Parket

Maar het mocht niet meer baten. Vrijdagavond dook een mannenlichaam op in het Royerssluis, dat aansluit op de Schelde en vlak bij Waagnatie ligt. Een gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor onderzoek en de wetsdokter werd aangesteld voor de autopsie van het lichaam. Die autopsie was blijkbaar niet nodig om er zeker van te zijn dat het om Max Meijer ging. Enkele uren nadat het lichaam werd bovengehaald, bevestigde het parket van Antwerpen dat het om de vermiste Nederlander ging.

“Het onderzoek naar de omstandigheden van deze tragische gebeurtenis loopt verder”, benadrukt het parket. “Er zijn momenteel geen aanwijzingen van kwaad opzet.”

Lees meer