Illustratiebeeld.
photo_news Illustratiebeeld.

Man (49) probeert beha van jonge vrouw (24) los te knippen: 4 jaar cel voor poging tot verkrachting

De 49-jarige Lenox R. uit het Latijns-Amerikaanse Guyana is veroordeeld tot 4 jaar cel omdat hij een 24-jarige vrouw in de hal van een appartementsblok op Linkeroever heeft proberen te verkrachten. De man had geprobeerd om de beha van het slachtoffer met een schaar los te knippen.

De feiten dateren van midden juni. Het slachtoffer had ’s avonds na haar werk op de Rooseveltplaats de bus naar Linkeroever genomen. Onderweg werd ze de hele tijd lastiggevallen door Lenox R. De vrouw liet duidelijk verstaan dat ze daar niet mee gediend was en stapte ter hoogte van de Julius Vuylstekelaan af.

Lenox R. stapte daarop ook uit de bus en achtervolgde de jonge vrouw tot in de hal van een appartementsgebouw. Daar dreef hij het slachtoffer in een hoek en knipte met een schaar haar beha los. Ondertussen wreef hij over zijn geslachtsdeel.

Warrig verhaal

Het slachtoffer slaagde er gelukkig in om de politie bellen. De mensen van de alarmcentrale konden op de achtergrond horen hoe de belager seksuele toespelingen maakte.

De politie kwam na de oproep snel ter plaatse en kon Lenox R. enkele honderden meter verder arresteren. De man hing een warrig verhaal op. Hij zei dat hij de jonge vrouw een laptop had verkocht en dat hij met haar mee was gegaan omdat ze zou gaan betalen. Hij ontkende dat hij haar wilde verkrachten. De schaar had hij zogezegd bij om cannabis te knippen.

De rechtbank kent het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 3.700 euro toe.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Hendriks

    Na zijn straf meteen het land uitzetten, misschien kan hij in de gevangenis al wat gaan sparen voor zijn terugkeer, weg is weg bah.

Lees meer