PZ Antwerpen

Man spreekt politie aan op straat: “Breng me naar de gevangenis, ik moet nog achttien maanden zitten”

Een politieploeg in Antwerpen maakte dinsdagavond wel iets heel merkwaardigs mee. Tijdens een actie Argus, die gericht is tegen verschillende overlast- en criminaliteitsfenomenen, vroeg een man om hem naar de gevangenis te brengen. Hij moest namelijk nog achttien maanden zitten.

Tijdens politieacties Argus bestrijdt de lokale politie van Antwerpen overlast met extra politietoezicht, zowel anoniem als in burger. Een ploeg werd dinsdagavond op straat aangesproken door een man die verklaarde dat hij geseind stond. Hij vroeg of de politie hem naar de cel kon brengen omdat hij nog achttien maanden gevangenisstraf had openstaan. En zo geschiedde.

Verder werd tijdens de actie nog een voertuig opgemerkt door een slimme ANPR-camera. Het voertuig stond geseind als gestolen in Nederland. Het werd onderschept en de twee inzittenden werden gearresteerd. De bestuurder wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter en de wagen werd in beslag genomen.

Verder werden nog zeven personen die illegaal in het land verblijven, bestuurlijk aangehouden tijdens de actie.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer