Man verplicht echtgenote zichzelf met sigaret te verbranden

Een Georgiër van 39 heeft zijn vrouw op een gruwelijke manier gefolterd. Het slachtoffer kon naar haar thuisland vluchten. De rechtbank heeft Zurab M. gisteren bij verstek veroordeeld tot 8 jaar cel en ontzet hem voor 10 jaar uit de rechten.

Het personeel van het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis belde op 9 november 2014 de politie. Een 39-jarige Georgische vrouw had een open wond op het achterhoofd, een gebroken neus, bloeduitstortingen over het lichaam en opgezwollen ogen. Ze diste een verhaal op over een straatoverval.


Pas toen ze maanden later gevlucht was naar haar thuisland, diende ze een klacht in tegen haar echtgenoot Zurab M. Eind augustus 2014 was ze met hem van Parijs naar Antwerpen verhuisd. Omdat hij haar verdacht van overspel, werd ze systematisch geslagen. Aan de speurders vertelde ze hoe de man haar op een begraafplaats in Frankrijk dreigde in brand te steken of te verdrinken. Een uur lang had hij haar geslagen.


Na twee dagen in Antwerpen sleurde Zurab M. de vrouw naar een bos, waar hij opnieuw dreigde om haar te vermoorden. Ze werd over het hele lichaam geslagen en gestampt.


Elke dag werd ze mishandeld. Ze moest zichzelf verbranden met een sigaret, de man duwde met zijn vingers in haar ogen. De Georgiër legde haar hand op een verwarmd gasfornuis en hij verbrandde haar beide tepels met een metalen staaf die hij aan het gasvuur had verwarmd. Hij schoor haar hoofdhaar af, nam foto's en dwong haar om zich zo via Skype aan haar dochter in Georgië te tonen.


De gruwel bleef duren: Zurab M. sneed in haar handpalmen en dijbeen, probeerde haar ogen uit te krabben en trachtte haar te wurgen. Hij wilde dat ze zelfmoord zou plegen. Hij dwong haar zelfs om een afscheidsbrief te schrijven.


"De feiten zijn uitermate ernstig. Beklaagde terroriseerde en mishandelde dagenlang zijn toenmalige echtgenote op een gruwelijke wijze, op fysiek als op psychisch vlak", stelde de rechtbank.


De man is voortvluchtig. (KAV)

Lees meer