Mechelsepleinfeesten geven stadsgedicht nieuw kleedje

Het stadsgedicht 'Een minimum' van Ramsey Nasr op de gevel van het OCMW-gebouw De Boogkeers, dreigde te verdwijnen voor een nieuwbouw van de Antwerp Management School. Na overleg tussen de stad Antwerpen, Antwerp Management School (AMS), de HUB-architecten en Ramsey Nasr is er een oplossing gevonden om het stadsgedicht opnieuw een plaats te geven op de toekomstige nieuwe gevel van De Boogkeers.

Vandaag om 16 uur zal het gedicht in een nieuw ontwerp van Gert Dooreman op vier blinde buitenramen van het gebouw onthuld worden, meteen het startschot voor de Mechelsepleinfeesten.


Twee dagen lang kan je op en rond het plein genieten van gratis aperitiefconcerten, dj's, openluchtcinema met live muziek, schilders en poëzie.


Ex-stadsdichter Peter Holvoet Hansen en muzikant-acteur Jempie Vermeulen geven vandaag ook een poëtische rondleiding door de plantentuin.


Bij Kapitein Zeppos geniet je met de tenen in het zand van verse sangria, een potje jeu de boules en de zomertunes van Radio Kapitän met onder meer dj Hengst en Venus in Cancer. In de Serre houden ze een zomerse bbq met dansbaar dorpsfeest, aangevuurd door dj Benny Blue.


Zaterdag is er nog meer muziek met een optreden van Jonas Meersman bij Fred en Zorro, een surprise act in de Korsakov en Elisabeth Roggeman schildert ook uw portret. Onno Lolkema, Peter Kluppels, Kevin Van den Eynde en Bas Birker werken op de lachspieren op de Pallieter Comedy Night.


(DILA)

Lees meer