Moordenaar riskeert opnieuw 30 jaar

De Roemeen Ludovic Z. (42) is gisteren voor het Antwerpse hof van beroep verschenen voor de gruwelijke moord op zijn ex-vriendin Dorina Stef (37). In eerste aanleg was hij veroordeeld tot 30 jaar cel en tien jaar terbeschikkingstelling. Het openbaar ministerie vorderde opnieuw dertig jaar.

Dorina Stef had een punt achter haar kortstondige relatie met Ludovic gezet, omdat hij geweld tegen haar had gebruikt. De beklaagde kon de breuk niet verkroppen en stalkte haar. Hij was in de nacht van 26 op 27 mei 2015 het appartement van haar onderbuur Theo H. in de Graaf Van Hoornestraat binnen gedrongen. De man werd vastgebonden en acht uur lang gegijzeld.


De volgende morgen moest Theo H. roepen dat hij ziek was, zodat Dorina de deur zou openen. Daarna drong Ludovic samen met zijn gijzelaar haar appartement binnen. Hij viel Dorina aan met een mes, sneed haar de keel over en duwde haar naar beneden.


"Allemaal de schuld van de politie", vertelde Ludovic gisteren aan het hof. "Ik wilde alleen maar met haar praten. Daarna zou ik weggaan en kon zij de onderbuur bevrijden. Maar toen kwam de politie tussen en raakte ik in paniek."


Arrest op 29 mei.

Lees meer