Moordenaar van Kevin Castro blijft in de cel

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van José G.M., die verdacht wordt van de moord op Kevin Castro (26), met een maand verlengd. Het slachtoffer werd in de nacht van 3 op 4 oktober 2014 doodgestoken tijdens een nachtje stappen in Antwerpen. Verdachte José G.M. werd gearresteerd in Spanje en eind vorig jaar uitgeleverd aan ons land.


De aanleiding voor de steekpartij was een ruzie die ontstaan was voor danscafé 'Cuba Bella' in de Grote Pieter Potstraat. De discussie verplaatste zich naar de Suikerrui, waar het tot een schermutseling kwam. Kevin Castro kreeg daarbij een messteek in het hart.


De steekpartij werd gefilmd door bewakingscamera's. Op de beelden was te zien hoe de dader wegrende. Volgens getuigen ging het om José G.M., maar hij was onvindbaar. Er werd een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd en de politie en het parket verspreidden ook een opsporingsbericht. Lange tijd werd vermoed dat hij zich in Nederland ophield. Op 4 september 2015 werd José G.M. opgepakt in de Spaanse hoofdstad Madrid, waar hij voor nog andere feiten terecht moest staan. Eind vorig jaar werd hij dan uitgeleverd aan ons land. (PLA)

Lees meer