De nachtclubs op het Eilandje mogen voorlopig weer open.
ANP De nachtclubs op het Eilandje mogen voorlopig weer open.

Nachtclubs op Eilandje mogen weer open ... maar moeten over 3 jaar weg

Stadsdiensten gaan mee op zoek naar nieuwe feestlocatie

Als het van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) afhangt, mogen de nachtclubs Club Vaag, Lima, Roxy en evenementenhal De Shop aan de Rijnkaai voorlopig terug de deuren openen. Op voorwaarde dat ze extra maatregelen nemen om de overlast aan te pakken. Bedoeling is wel dat clubs over drie jaar wegtrekken uit het Eilandje. “We zullen mee zoeken naar een geschikte locatie.”

De nachtclubs moesten eind vorige maand dicht na herhaaldelijke klachten uit de buurt over overlast zoals lawaai, wangedrag, parkeeroverlast en vandalisme door de bezoekers.

Het kabinet van burgemeester Bart De Wever (N-VA) wil de clubs voorlopig weer laten opengaan en legt morgen een voorstel op de tafel van het schepencollege. Pas daarna wordt er beslist. 

“De clubs kunnen weer open als ze bereid zijn om twee bijkomende voorwaarden na te leven”, zegt kabinetschef Philippe Beinaerts. “We zouden graag willen dat hun eigen bewakingsmensen ook op de openbare weg een oogje in het zeil houden. Daarnaast vragen we de clubs ook om parkeerplaatsen aan de Waagnatie in gebruik te nemen. Want de buurt kreunt onder de parkeerdruk.”

Woonwijk

Volgens Beinaerts gaat het evenwel om een tijdelijke oplossing. Bedoeling is dat de clubs op termijn – binnen de drie jaar - het Eilandje verlaten. “Het is niet dat we in Antwerpen geen bruisend nachtleven willen. Wel integendeel. Maar vroeger viel je op het Eilandje bijna niemand lastig, nu is het een échte woonwijk geworden. We hebben onze stadsdiensten alvast de opdracht gegeven om samen met de uitbaters op zoek te gaan naar een nieuwe locatie die meer geschikt is.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Mertens

    Eerst alles volbouwen en daarna gaan zeuren dat er geen parkeerruimte is,dat is typisch nva ,durven ,doen, maar jammer genoeg is denken er niet bij en dit zal niet alleen op het eilandje zijn maar in heel Antwerpen.

Lees meer