3 Mattias zet Ria op weg
Klaas De Scheirder Mattias zet Ria op weg

Ontdek de stad met potlood en papier tijdens Antwerp Drawing Tour. En je hoeft niet te kunnen tekenen

De stad ontdekken met potlood en papier, dat is het idee achter Antwerp Drawing Tour. Mattias De Leeuw en Luc Oversteyns zullen jong en oud meenemen door Antwerpen en ze de architecturale pareltjes op een andere manier laten zien. In combinatie met leuke weetjes, leer je hoe je een gebouw op papier kan zetten. Je kan niet tekenen? “Onzin, iedereen kan tekenen.”

De regen was een kleine spelbreker maar drukte de pret niet tijdens de allereerste Antwerp Drawing Tour van Mattias De Leeuw en Luc Oversteyns. Een soort historische wandeling door de stad met een bijzonder oog voor de architectuur van de gebouwen, zo zou je het nieuwe paradepaardje van de Tekenfabriek kunnen noemen. 

Tijdens een wandeling door Antwerpen geeft Luc uitleg over historische panden op de wandelroute en wordt er één gebouw uitgelicht. Dat gebouw zal ook vereeuwigd worden in een tekening. “De tekenfabriek biedt heel laagdrempelig tekencursussen aan. Dat gaat van modeltekenen tot portretten en ook architectuur. Zo kwamen Luc en ik op het idee om de stad in te trekken en gebouwen op locatie te gaan tekenen in combinatie met een historische uitleg”, vertelt Mattias. Hij is er overigens van overtuigd dat iedereen kan tekenen, alleen moet je natuurlijk een kleine inspanning leveren. 

3 Voor de tour geeft Luc een korte inleiding
Klaas De Scheirder Voor de tour geeft Luc een korte inleiding

Felixpakhuis

In totaal kan je deelnemen aan tien sessies. Je tekent dus ook tien iconische gebouwen van de stad. “De kathedraal, het MAS, het nieuwe Havenhuis, het Felixpakhuis, ze zitten er allemaal in. Op onze wandeling naar het gebouw vertel ik een beetje over de architectuur van gebouwen die we op onze wandeling tegen komen. Pas op, ik ben geen gids. Dat is ook niet de bedoeling. Het moet ontspannend blijven voor iedereen”, lacht Luc. 

Het grote voordeel van het tekenen van gebouwen is volgens Mattias dat je ook echt kijkt naar een gebouw en dat je het ziet. “Vandaag lopen we met onze neus vooruit en we vergeten rondom ons te kijken naar al het pracht en praal dat de stad te bieden heeft. Denk maar aan de Meir. Daar staan zoveel ontzettend mooie gebouwen maar we kijken enkel naar de kleren die in de etalage hangen.”

Geen tekenwonder

Voor Ria gaat er dankzij Antwerp Drawing Tour een hele nieuwe wereld open. “Ik denk niet dat ik een tekenwonder zal zijn. Het is ook de eerste keer dat ik me eraan waag. Ik ben eerder een boetseerder maar wie weet ontdek ik wel een nieuwe passie”, lacht ze.

Het nodige materiaal krijg je ter plekke en er is ook een hapje en een drankje voor en na de sessie. Inschrijven kan via www.tekenfabriek.be. 

3 De cursisten luisteren aandachtig naar de uitleg van Luc.
Klaas De Scheirder De cursisten luisteren aandachtig naar de uitleg van Luc.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer