Elke eurocent die een sms voor baby Pia opbrengt zal dan toch integraal naar het gezin van het meisje gaan.
PN Elke eurocent die een sms voor baby Pia opbrengt zal dan toch integraal naar het gezin van het meisje gaan.

Operatoren rekenen geen kosten aan voor sms-actie Pia: “Geld gaat integraal naar gezin”

Elke eurocent die een sms voor baby Pia opbrengt zal dan toch integraal naar het gezin van het meisje gaan. Er was aanvankelijk sprake van een kost van ongeveer 0,5 euro die aan telecombedrijven Telenet, Proximus en Orange bleef plakken. “Voor het goede doel brengen we nooit kosten in rekening”, zegt Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De actie voor de kleine Pia, amper 9 maanden oud, is ontploft. Honderdduizenden mensen stuurden al een sms om het gezin dichterbij de 1,9 miljoen euro - nodig voor een levensreddend medicijn - te brengen. Aanvankelijk was de moeder van het meisje, Ellen De Meyer, ervan overtuigd dat voor elke 2 euro die een sms kost, er zo’n halve euro naar Telenet, Proximus en Orange ging.

“Klopt niet”, zegt Fabrice Gansbeke van Proximus. “Voor goede doelen brengen we geen kosten in rekening. Een nummer als 4666 wordt ook voor de Rode Neuzen Dag gebruikt en dan geldt dezelfde regel.”

Telenet laat weten dat de actie niet via de juiste procedure werd gestart en er daarom aanvankelijk wel een kost was per sms. “Maar nu duidelijk is dat het om een goed doel gaat zullen we, zoals steeds, die kost laten vallen”, zegt Isabelle Geeraerts. “Dat geldt ook voor alle sms’en die eerder al verstuurd werden. Al het geld gaat dus integraal naar Pia.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer