Oplichters richten pijlen op klanten De Lijn

De Lijn waarschuwt voor een valse mail om mensen op te lichten. Daarin wordt gevraagd om een aantal gegevens te bezorgen. Vervolgens zou je een ‘De Lijn-pas van €50’ euro ontvangen. De vervoersmaatschappij benadrukt dat dit een valse mail is. Ze vraagt om niet op de link te klikken en de mail te rapporteren bij Safe On Web.

Het gaat waarschijnlijk om internetoplichters. Wie de mail krijgt, kan hem best doorsturen naar verdacht@safeonweb.be. Meer informatie over phishing en tips om dit te voorkomen is te vinden op www.safeonweb.be.

Fouten in afbeelding

De Lijn benadrukt dat promotieacties alleen verlopen via haar eigen kanalen. De afbeelding bevat ook verschillende fouten. Het afgebeelde voertuig is geen lijnbus, Lijnkaarten van 50 euro bestaan niet en de afgebeelde chipkaart wordt alleen gebruikt voor abonnementen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer