Screenshots uit het filmpje tonen de vechtende meisjes.
RV Screenshots uit het filmpje tonen de vechtende meisjes.

Opnieuw duikt vechtfilmpje op: ouders klagen 7 meisjes aan na knokpartij aan schoolpoort

Opnieuw is een video opgedoken van een pittige vechtpartij na schooltijd tussen tienermeisjes. De ouders van een 13-jarig meisje hebben bij de politie een klacht ingediend tegen 7 andere meisjes. De directie van het Stedelijk Lyceum Harmonie heeft na onderzoek verschillende leerlingen geschorst, onder wie ook het slachtoffer.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De vechtpartij speelde zich  drie weken geleden af na schooltijd aan het Stedelijk Lyceum Harmonie in de Lamoriniërestraat. De 13-jarige I. werd buiten opgewacht door 7 meisjes van een andere campus van het Lyceum en kreeg een pak slaag. 

Zus Hind: “Mijn zusje kwam huilend thuis. Haar oog was opengekrabd en haar hele gezicht was rood opgezwollen. Wij vroegen uitleg aan de school, maar kregen van de directie te horen  dat zij niet kan tussenkomen omdat de vechtpartij zich buiten de schoolpoorten heeft afgespeeld.  Vandaag deelt de directie mee  dat  mijn zusje I. tijdelijk wordt geschorst en een gedragscontract krijgt opgelegd. De video is toch duidelijk: mijn zusje is het slachtoffer in dit gevecht! Wij zijn meteen naar de politie gestapt om een klacht in te dienen tegen die 7 meisjes. Wij hebben pas vernomen dat een leerkracht getuige was van die vechtpartij maar niet heeft ingegrepen. Ook dat hebben wij aan de politie gemeld.”

“Gepast ingegrepen”

Vorige week kreeg de directie van het Stedelijke Lyceum in Merksem bakken kritiek toen een filmpje over een vechtpartij aan de schoolpoort viraal ging.  Twee meisjes hadden  een minderjarig meisje in elkaar geschopt. De politie heeft de meisjes opgepakt. Het jeugdparket legde hen strenge voorwaarden op. 

Volgens woordvoerder Wim Mangodt van het Stedelijk Onderwijs heeft de directie van het Stedelijk Lyceum Harmonie kordaat en snel ingegrepen. 

“De directie heeft na de vechtpartij de betrokken leerlingen en getuigen ondervraagd. Daaronder externe getuigen die niets met de school te maken hebben. De leerlingenbegeleiders hebben inspraak gekregen.  Met die informatie heeft de directie een beslissing genomen en zijn maatregelen genomen tegen verschillende scholieren. Pesten en geweld zijn ontoelaatbaar in onze scholen.  Dat het meisje dat  slachtoffer is in het filmpje  ook geschorst wordt, heeft zo zijn redenen. Ik kan daar om privacy-redenen niet dieper op ingaan. De ouders van het meisje zijn uitvoerig ingelicht over de sanctie.”

78 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Davy Baert

    Niet overdrijven vroeger werd er veel meer gevochten maar kwam niet in de gazet nu heeft iedereen een mening en weten ze het allemaal zo goed, soms moet je ze het laten uitvechten ...

  • Ria De Witte

    Dagelijks zag ik daar vechtpartijen aan de schoolpoort. Ik heb de school dan ook dikwijls gebeld maar zonder resultaat. Dit was in 2016 zogezegd de beste school in Vlaanderen! . Jammer dat deze " titel" nog aan de schoolpoort hangt.

Lees meer