Politieman Ivo G. ging ruim een jaar geleden met pensioen.
rr Politieman Ivo G. ging ruim een jaar geleden met pensioen.

Oud-politieman blijft aangehouden in zaak Assyrische familie Y.

Ivo G., een oud-agent van de Antwerpse politie die tegen betaling hand- en spandiensten zou hebben geleverd aan misdaadclan Y., blijft aangehouden. De raadkamer wou de man gisteren vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket ging in beroep. De zaak komt binnen twee weken voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI).

De vroegere politieman is aangehouden voor deelname aan de activiteiten van een criminele organisatie, passieve omkoping, schending van het beroepsgeheim en misbruik van vertrouwen. Ivo G. werkte vrijwel zijn hele carrière in de zone City, waaronder ook wijk Stuivenberg valt waar veel van de familieleden Y. wonen.

Het onderzoek naar de misdaadorganisatie Y. ging in november 2017 van start. De misdaadorganisatie zou zich bezig hebben gehouden met drugssmokkel, witwaspraktijken, wapenhandel en corruptie. Ze probeerde ook invloed te verwerven bij onder meer de stadsdiensten, het bankwezen, de politiek, de kerk en de haven.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer