Miereneter Chico
Zoo Antwerpen Miereneter Chico

Exclusief voor abonnees

Oudste miereneter ter wereld, Chico (25), overleden in Antwerpse zoo: “Een prachtdier, maar zo onhandig met de vrouwtjes”

Boommiereneter Chico is overleden in de Antwerpse Zoo. Met zijn 25 jaar was hij met voorsprong de oudste van zijn soort ter wereld. “Gemiddeld worden deze dieren maximaal 12, 13 jaar oud”, zegt Saskia Castelyns van Zoo Antwerpen. “Het was een prachtig dier, al was hij minder handig met de vrouwen. Kinderen kreeg hij dan ook nooit.”

De tamandoea of boommiereneter overleed vandaag van ouderdom. Met zijn 25 jaar was hij dan ook uitzonderlijk oud en door kenners en liefhebbers werd er met verwondering naar de hoogbejaarde Chico gekeken. “De laatste jaren was hij blind, maar daar had hij geen last van”, vertelt Castelyns. “Hij bleef tot op hoge leeftijd klimmen om termieten en mieren te vangen en hij wist, letterlijk blindelings, zijn eet- en drinkbak staan. Enkel op verplaatsing had Chico het moeilijk om de weg te vinden.”

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Robert Joncret

    Mooie leeftijd voor een bijzonder dier !

Lees meer