2 Olivier Reyniers op het binnenterras, waar je zicht hebt op de kathedraal.
Laenen Olivier Reyniers op het binnenterras, waar je zicht hebt op de kathedraal.

Parijs op de Grote Markt

BRASSERIE BACKYARD WIL MET GEZELLIG BINNENTERRAS ANTWERPENAARS LOKKEN

Een gezellige bar in Parijse stijl. Daarmee wil Backyard de Antwerpenaar terug naar de Grote Markt wil halen. WL Immo, de groep achter Backyard, is voorts nog bezig met twee horecazaken, twee kledingwinkels, acht appartementen en een boetiekhotel.

"Een brasserie, maar dan met een twist", zo omschrijft Olivier Reyniers zijn nieuwe zaak Backyard. Hij heeft 15 jaar ervaring in de horeca op de Grote Markt. Hij zag dan ook de mogelijkheden in het pand van de voormalige Irish Times Pub. "Op twee maanden tijd hebben we hier het interieur van de pub gesloopt en er een bar in Parijse sfeer van gemaakt. Ik ben vijf kilo kwijt, maar we zijn nu zo goed als klaar", zegt Olivier.

2 Backyard ligt op de Grote Markt.
Laenen Backyard ligt op de Grote Markt.

Zicht op kathedraal

Uithangbord van Backyard is het terras op de gezellige binnenplaats achteraan, waar 30 gasten kunnen zitten met zicht op de kathedraaltoren. Binnen in de zaak is er plaats voor 80 mensen, op het (in de winter verwarmde) terras vooraan kan er 30 man plaatsnemen. Boven hebben we een apart zaaltje voor groepen tot 32 personen."


Op de kaart staan naast bieren, cocktails en wijnen vooral klassieke brasseriegerechten. Van een 'vangst van de dag' van bij de visboer over een steak met salade en huisgemaakte frietjes tot etapas of een thai beef salad. "Voor vegetariërs is er ook keuze te over, ongeveer een kwart van onze gerechten is zonder vlees."


De feestelijke opening is voorzien op 10 juli. De zaak is elke dag van de week open behalve dinsdag, van 11uur tot de laatste klant doorgaat. De keuken is open tot 22 uur.


De buurt van de Grote Markt lijkt weer helemaal op te leven. Vlak over Backyard ging zopas al een ijssalon open en een van de naburige panden belooft een nieuw koffiehuisje te worden. WL Immo, de groep achter Backyard renoveert naar een ontwerp van architectenbureau Wastiau & co intussen een vijftal andere panden die jaren leegstonden op de aangrenzende Kaasrui en de achterliggende Oude Beurs. Drogisterij In De Balans wordt omgetoverd tot een ontbijt- en lunchadresje. Het voormalige gure speelhol Fantasy maakt plaats voor een chique eetadres met sigaren- en whiskeybar in de aangrenzende voormalige pizzeria. Reistassenwinkel Riga in de Korte Koepoortstraat krijgt een facelift tot boetiekhotel Riga, met twaalf kamers en twee kledingzaken op het gelijkvloers. In het hele project zullen ook acht flats geïnstalleerd worden. "Als de stad zoals gepland dit najaar nog de Kaasrui nivelleert, belooft dit prachtig stukje binnenstad opnieuw heel erg aantrekkelijk te worden, ook voor de Antwerpenaar." klinkt het bij WL Immo.

Lees meer