De verschillende parkeerzones in Antwerpen. De oranje bolletjes geven aan waar er betaalautomaten staan.
Stad Antwerpen De verschillende parkeerzones in Antwerpen. De oranje bolletjes geven aan waar er betaalautomaten staan.

Parkeren in Antwerpen wordt duurder vanaf 1 januari

Op 1 januari 2020 worden de parkeertarieven in Antwerpen aangepast. De stad Antwerpen wil ervoor zorgen dat het voor middellange en langparkeerders interessanter wordt om niet op straat te parkeren.

In Antwerpen is een grote parkeerdruk in heel wat wijken. Door de tarieven te actualiseren wil de stad het minder interessant maken om lang op straat te parkeren. Ze hoopt zo de parkeerdruk te doen dalen en het voor bewoners en kortparkerende bezoekers gemakkelijker te maken om een parkeerplaats op straat te vinden.

“De laatste indexatie van de parkeertarieven vond plaats in 2013. Een benchmark gaf aan dat er in Antwerpen, in vergelijking met andere Vlaamse en internationale steden, geen hoge parkeertarieven gelden. Zelfs na aanpassing van de tarieven blijft dit het geval”, klinkt het bij de stad.

Boete 9 euro duurder

In de rode parkeerzones - de duurste - wordt het tarief opgetrokken van 1,60 euro voor het eerste uur naar 2 euro. In de groene zones stijgt de prijs van 0,70 euro naar 1 euro en in de gele en oranje zones stijgt de prijs van 0,50 naar 0,70 euro voor het eerste uur. De roze en de blauwe zones blijven gratis voor de eerste twee uren. 

Ook de parkeerboetes zullen vanaf 1 januari 2020 duurder worden. Het bedrag van een retributie wordt verhoogd van 30 euro naar 39 euro.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Vandoninck

    En binnenkort klaagt de middenstand dat er geen toeristen meer zijn zoals in Brugge .... goe bezig

  • Sarah Huyghe

    Ga maar met de tram of bus naar Antwerpen. Maar ondertussen hebben ze de straten rond de terminussen van de trams en bussen ook allemaal betalend parkeren gemaakt. Wat maakt het dan nog uit? Wil de Wever het volk weghouden uit Antwerpen? Het stad is niet de enige plaats waar we lekker kunnen gaan eten en winkelen hoor!

Lees meer