2 Wie zaterdagvoormiddag langs de Meir passeerde, kon zijn of haar zuivelontbijt uit de Melkmuur tappen.
rv Wie zaterdagvoormiddag langs de Meir passeerde, kon zijn of haar zuivelontbijt uit de Melkmuur tappen.

Passanten tappen ontbijt uit Melkmuur op de Meir

Een portie melk van bij ons? Of liever yoghurt met seizoensfruit en granola? Wie zaterdagvoormiddag langs de Meir passeerde, kon zijn of haar zuivelontbijt uit de Melkmuur tappen.

De Melkmuur is een initiatief van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). Die wil met de stunt de zuivelproducten van bij ons promoten. “De Hoge Gezondheidsraad adviseert om dagelijks 250 tot 500 ml melk en melkproducten te gebruiken”, zegt Inge Coene, voedingsdeskundige bij VLAM. “Natuurlijk kan je ook gezond eten zonder zuivel, maar dan moet je wel op zoek naar verschillende alternatieven om voldoende van alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen die van nature in zuivel zitten. En dat is niet zo gemakkelijk. Met deze Melkmuur laten we zien hoe simpel en lekker een gezond ontbijt met zuivel kan zijn.”

Tekende zaterdagvoormiddag ook present aan de Melkmuur: voedingsdeskundige Sandra Bekkari. “Zelf start ik de dag het liefst met natuuryoghurt, granola en vers seizoenfruit als ontbijt. Je tovert dit in een handomdraai op tafel en het geeft je lichaam alles wat het nodig heeft om er vol energie tegenaan te gaan.”

2 Ook Sandra Bekkari tekende zaterdagochtend present aan de Melkmuur.
rv Ook Sandra Bekkari tekende zaterdagochtend present aan de Melkmuur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer