De Plantin en Moretuslei blijft nog de hele zomervakantie geknipt.
JAA De Plantin en Moretuslei blijft nog de hele zomervakantie geknipt.

Politie gaat strenger optreden tegen blokkeren kruispunten na nieuw verkeersinfarct in Antwerpen

Het verkeer in Antwerpen kreunt al de hele week onder de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) die simultaan plaatsvinden. De lokale politie doet wat ze kan om alles in goede banen te leiden en doet nu een oproep: “Stop met kruispunten te blokkeren, we gaan actiever controleren en strenger optreden.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Met de idee van de korte pijn voert het Vlaams Agentschap voor Wegen Verkeer (AWV) momenteel op verschillende belangrijke plekken in de stad tegelijkertijd wegenwerken uit. De plaatsing van de geluidswerende schermen op de E313 aan de Borgerhoutse Tuinwijk duurt nog tot 12 juli, maar door de knip van de Plantin en Moretuslei en de werken van de Luitenant Lippenslaan blijft het nog heel de zomervakantie vloeken. Daardoor zat niet enkel heel de Ring maar ook de Singel en bij uitbreiding heel Borgerhout, Berchem en Deurne elke ochtend- en avond op slot deze week.

Daar komt nog eens bovenop dat meer dan ooit asociale of onwetende chauffeurs al dan niet opzettelijk kruispunten blokkeren, waardoor alles nog verder in de soep draait. Na overleg met de stad en het AWV doet de lokale politie van Antwerpen daarom een oproep.

Asociaal

“Wij gaan strenger en sneller optreden tegen mensen die de kruispunten blokkeren”, benadrukt politiewoordvoerder Willem Migom. “Sinds het begin van de werken maandag zetten wij zoveel mogelijk mankrachten in om het verkeer te regelen op moeilijke plekken maar we kunnen niet op elk kruispunt een motard zetten en ook geen auto’s wegtoveren.” 

“Asociale chauffeurs die opzettelijk kruispunten blokkeren, zullen sneller beboet worden. Ook mensen die om goed te doen kruispunten oprijden om aansluiting te vinden, moeten beseffen dat ze het probleem enkel groter maken. Al onze patrouilles die geen dringende oproepen hebben, zullen hun ogen deze zomer extra openhouden voor dit fenomeen, dat misschien niet de oorzaak van het verkeersinfarct is, maar het wel verergert.”

Lees meer