Ben Vanleene
rv Ben Vanleene

Politie geeft hoop op om Ben Vanleene (28) levend terug te vinden

Meer dan een week na zijn verdwijning is er nog steeds geen spoor van Ben Vanleene (28). De Antwerp-supporter verdween op 10 november na de match tegen Club Brugge, in de buurt van het Sportpaleis. De politiediensten geven de hoop op om Vanleene levend terug te vinden. De Cel Vermiste Personen doet  nog een allerlaatste oproep.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De politie heeft een week lang uitgebreid gezocht naar Vanleene. De buurt rond het Sportpaleis, het Lobroekdok, de rioleringskanalen aan de Slachthuislaan en de omgeving van de IJzerlaan werden uitgekamd, maar zonder succes. Gisteren raakte bekend dat er voorlopig niet meer fysiek gezocht wordt naar de vermiste jongeman.

“Zolang iemand niet gevonden is, blijven alle poorten open”, reageert Alain Remue van de Cel Vermiste Personen in VTM NIEUWS. “Maar laat ons eerlijk zijn, naarmate de tijd voorbijgaat, moeten we ook realist zijn. En helaas, er is al heel wat tijd voorbijgegaan. Ik denk dat het worstcasescenario toch wel een heel belangrijk scenario is in dit geval.”

Verdronken

De politie gaat ervan uit dat Vanleene in het Albertkanaal is gevallen en verdronken. Zijn laatste gsm-signaal werd in de buurt van de Slachthuislaan opgevangen. Voor zijn familie is het belangrijk dat zijn lichaam wordt gevonden. Daarom doet de Cel Vermiste Personen nog een laatste oproep naar getuigen.

Alain Remue: “Laat ons hopen dat er alsnog een getuigenis binnenkomt, die de persoon misschien toch nog op een andere plaats kan zetten dan die we nu hebben. Dat is altijd een mogelijkheid. Iedereen in de buurt is op de hoogte: de scheepvaartautoriteiten, de politie en de havenverantwoordelijke. Wij hopen dat er heel snel ergens een teken komt. Een vondst die kan leiden tot het afsluiten van het dossier.”

Ben Vanleene is 1,82 meter groot en normaal gebouwd. Hij heeft lichtbruin haar. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een donkere kakigroene jas met kap, een rode hoodie, een rood-witte sjaal van Royal Antwerp FC, een donkere jeansbroek en bruine lederen schoenen.

Tips kunnen nog steeds doorgegeven worden via het gratis nummer 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Corneel Vermeire

    Sterkte aan de familie en vrienden

  • Philomena Vanderweyen

    Dit is de nachtmerrie van elke ouder,wens hen heel veel sterkte ,hoop dat ze hun zoon vlug vinden.

Lees meer