2 De dokwerkers proeven van de cocaïne die in een container koffie steekt.
RV De dokwerkers proeven van de cocaïne die in een container koffie steekt.

Politie maakt proces-verbaal tegen dokwerkers die van gevonden cocaïne proeven

De Antwerpse havenmiddens zijn in de ban van een gsm-filmpje waarin dokwerkers zich vrolijk maken over een lading cocaïne. De mannen doen een pakje open om te proeven. “Moet toch zien dat da cocaïne is”, zegt een dokwerker. De proef is positief: “Amaai, dat is pure jack!”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het filmpje deed vorige week al de ronde maar bereikte gisteren pas de werkgeversorganisatie CEPA. Op de video maken de mannen zich vrolijk over een lading cocaïne die gevonden wordt tussen de zakken koffie. De proefsessie van de coke gaat gepaard met veel jolijt. 

Werkgeversorganisatie CEPA ziet er de lol niet van in.  “De personen in kwestie volgden niet de richtlijnen die we voorschrijven”, zegt Yann Pauwels van CEPA aan de openbare omroep. “Op z’n zachtst gezegd vinden we het bijzonder jammer dat men er op die manier mee omgaat en dat ze er filmpjes en foto’s van gaan maken.”

 Volgens de federale politie dateren de feiten al van april. “Het filmpje moet gemaakt zijn tussen het moment dat wij melding kregen van de cocaïne en het moment dat onze mensen op locatie kwamen”, zegt Sarah Frederickx, woordvoerder bij de federale politie. “We zijn bezig met de identificatie van de havenarbeiders, zij zullen een proces verbaal krijgen. Dan is het aan het parket om te bepalen of er nog verdere gevolgen aan gegeven worden.” 

Ontslagen

CEPA verstrengde haar aanpak van filmpjes op sociale media nadat deze zomer enkele dokwerkers een politie-interventie filmden op kaai 1742. Daarop was te zien hoe twee drugsuithalers die zichzelf hadden opgesloten in een container door de politie werden bevrijd. De mannen hadden zelf de politie gebeld omdat zij door de hitte dreigden te stikken. De twee uithalers waren geen dokwerkers. 

De havenarbeider die het originele filmpje had gemaakt en doorgestuurd, is ontslagen. 

2 In een nieuwsbrief zet CEPA de gevaren van gsm-filmpjes uiteen.
PLA In een nieuwsbrief zet CEPA de gevaren van gsm-filmpjes uiteen.

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sven Neuts

    Wie zijn hier de echte boeven?? Zeker niet de havenarbeiders! De hoeveelheid dat er op de haven in beslag wordt genomen en de hoeveelheid dat er effectief op het politiebureau aankomt

  • Patrick Verbelen

    Hier wordt nu eens alles aangegrepen om te beboeten en te straffen.

Lees meer