In de tweedehandswinkel Laudato Si’ werden maskers gemaakt na het nieuws over het tekort.
2020 Gemeenschap van Sant'Egidio In de tweedehandswinkel Laudato Si’ werden maskers gemaakt na het nieuws over het tekort.

Sant’Egidio heropent koffiebar Amici en tweedehandswinkel Laudato Si’

Wegens de versoepeling van de coronamaatregelen heropende vandaag de tweedehandswinkel Laudato Si’ van kerkgemeenschap Sant’Egidio. Ook koffiebar ‘Amici, Coffee and Books’ heropende de deuren met takeaway. 

Sant’Egidio is een kerkgemeenschap die zich onder meer inzet voor daklozen. Tijdens de coronacrisis gingen de vrijwilligers van daklozenopvang Kamiano de straten in met soep, broodjes en meeneemmaaltijden. Ook de jongeren van Sant’Egidio staken hun handen uit de mouwen. In het centrum van Antwerpen schreven ze boodschappen voor ouderen die geen bezoek mogen ontvangen. Ze zetten ook een call center op poten en belden de ouderen op van het woonzorgcentrum waar ze tot voor kort wekelijks op bezoek gingen.

Vanaf vandaag opende de tweedehandswinkel Laudato Si’ in de Ernest Claesstraat  opnieuw zijn deuren van woensdag tot en met zaterdag. Klanten mogen er hun gebruikte spullen binnen te brengen zodat er een tweede leven aan gegeven kan worden. Tweedehandskleding en andere spullen zijn er ook te koop. Tijdens de lockdown lag het naai-atelier niet stil en werden er 1.200 mondmaskers gemaakt die verdeeld werden aan dak- en thuislozen en buurtbewoners in nood. Stoffen zijn nog steeds welkom!

Ook de koffiebar “Amici, Coffee and Books” in de Kammenstraat opent haar deuren voor meeneemkoffie van woensdag tot zaterdag. De gezellige koffiebar werd omgebouwd tot een “walk-through” waar klanten opnieuw kunnen genieten van koffies en taarten, overgoten met een volle portie sympathie van de Amici.

Lees meer