Schepen Claude Marinower
Aiki Photography Schepen Claude Marinower

Stad doet oproep naar start-ups om innovatieve oplossingen te bedenken tegen coronacrisis

Als deel van de maatregelen in het kader van de coronacrisis lanceert de stad Antwerpen een oproep naar start-ups om snelle innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor stedelijke uitdagingen. De stad maakt hiervoor 250.000 euro vrij. Zo krijgen start-ups extra kansen tot ondernemen in opdracht van de stad.

De stad Antwerpen wil naar aanleiding van de coronacrisis extra inzetten op nieuwe technologieën om oplossingen uit te werken voor problemen die zich acuut stellen en die de stad, haar inwoners, haar bedrijven en haar studenten ten goede komen.

“Concreet doen we een oproep naar start-ups die innovatieve digitale oplossingen kunnen ontwikkelen voor domeinen zoals welzijn, gezondheidszorg, kinderopvang, armoedebestrijding, thuiswerken, communicatie en participatie. Er worden echter geen thema’s of beperkingen opgelegd”, zegt schepen voor Economie, Innovatie en Digitalisering Claude Marinower. Bij voorkeur zijn de oplossingen snel uitvoerbaar en hebben ze op korte termijn impact.

Kandidaturen kunnen ingediend worden tot donderdag 2 april om 10 uur. Alle info is te vinden op www.ondernemeninantwerpen.be. 

Lees meer